La Cuina de la crítica / Isidor Cònsul
Cònsul, Isidor

Resum: Isidor Cònsul delimita el paper del crític literari dins el debat que ha suscitat el difícil binomi èxit comercial - qualitat literària. L'autor comenta un cas actual i dos precedents que s'acosten a aquesta polèmica: les crítiques de Norman Mailer i John Updike a l'últim best-seller de Tom Wolfe ('Tot un home'), la defensa d'Emile Zola al vessant comercial de la literatura com a via de professionalització de l'escriptor, i la concepció de l'art, pragmàtica i comercial, de Lope de Vega.
Nota: Lletres. Monogràfic: La crítica literària als Països Catalans
Document: Comentari
Matèria: Sociologia de la literatura ; Literatura de consum ; Polèmica ; Crítica literària
Zola, Émile ; Vega, Lope de ; Mailer, Norman ; Updike, John ; Wolfe, Tom
Publicat a: Serra d'Or. Barcelona, Any XLI, Núm. 472 (1999, Abril), p. 75-77

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Comentaris

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2016-11-23



   Favorit i Compartir