Premis Crítica Serra d'Or 1976
Serra d'Or

Abstract: Relació dels premis atorgats i de les obres guanyadores. Són els següents: Premi Crítica 'Serra d'Or de Poesia per a 'Ara que és tard', de Joan Vinyoli; Premi Crítica 'Serra d'Or' de Novel·la per a 'Cavalls cap a la fosca', de Baltasar Porcel; Premi Crítica 'Serra d'Or' de Prosa per a 'Ressonàncies. Diari d'un escriptor', de Joan Puig i Ferreter; Premi Crítica 'Serra d'Or' d'Assaig per a 'Aspectes del Modernisme', de Joan-Lluís Marfany; Premi Crítica 'Serra d'Or' de Memòries per a 'Vel de maia', de Marià Manent; Premi Crítica 'Serra d'Or' d'Obra Completa per a 'Obra poètica', de Pere Quart; Premi Crítica de 'Serra d'Or' de Traducció per a 'Vuitant-vuit poemes de Cavafis', de Joan Ferraté. El Premi Crítica 'Serra d'Or' de Teatre es va atorgar de la manera següent: 1. al millor text dramàtic d'autor català per a 'Teatre complet, vols. I i II', de Joan Brossa; 2. al millor espectacle teatral en català per a 'La Setmana Tràgica', de l'Escola de Teatre de l'Orfeó de Sants (text col·lectiu redactat i dirigit per Lluís Pasqual; escenografia de Fabià Puigserver; assessorament històric de Guillem-Jordi Graells); 3. a la major contribució a la vida del teatre català per a Martí Olaya, per la seva activitat a la direcció del Cicle de 'Cavall Fort'. Inclou la relació de membres de cada jurat.
Note: Panorama
Document: Informació
Subject: Premis ; Premis literaris ; Poesia catalana ; Novel·la catalana ; Prosa catalana ; Dietari ; Autobiografia ; Assaig ; Obres completes ; Traducció al català ; Teatre català ; 1976 ; 1970X
Manent, Marià ; Marfany, Joan-Lluís ; Quart, Pere (Pseudònim de Joan Oliver) ; Ferraté, Joan ; Brossa, Joan ; Pasqual, Lluís (Dir.) ; Puigserver, Fabià (Esc.) ; Graells, Guillem-Jordi ; Olaya, Martí ; Vinyoli, Joan ; Porcel, Baltasar (1937-2009) ; Puig i Ferreter, Joan ; Escola de Teatre de l'Orfeó de Sants : companyia ; Premi Crítica Serra d'Or de prosa (1976) ; Premi Crítica Serra d'Or de memòries (1976) ; Premi Crítica Serra d'Or d'assaig (1976) ; Premi Crítica Serra d'Or d'obra completa (1976) ; Premi Crítica Serra d'Or de traducció (1976) ; Premi Crítica Serra d'Or de teatre (1976) ; Premis Crítica Serra d'Or (1976) ; Premi Crítica Serra d'Or de poesia (1976) ; Premi Crítica Serra d'Or de novel·la (1976)
Published in: Serra d'Or. Barcelona, Any XVIII, Núm. 200 (1976, Maig), p. 36-37

The record appears in these collections:
10 years of the death > Baltasar Porcel
Document type > Informations
Centenaries > Joan Brossa

 Record created 2009-11-30, last modified 2019-07-15   Favorit i Compartir