Apories de la fragmentació. Enric Balaguer i la crítica del present / Gustau Muñoz
Muñoz, Gustau (Universitat de València)

Fecha: 2021
Resumen: Resum: "El present és difícil d'aferrar. La mera fenomenologia és equívoca. Cal teoria, però les teories fortes fan aigües. Balaguer fa una lectura del present. Defensa la postmodernitat, la fragmentació. Diu adéu al marxisme. Enyora una nova integració. Cerca inspiració en Orient. Però Orient és mític i divers, i a hores d'ara centrat en la racionalitat instrumental, tot fent abstracció del potencial: alliberador de la Raó il·lustrada, el millor llegat del pensament occidental". L'estudi es divideix en quatre apartats: "la crítica del present", "l'obra d'Enric Balaguer", "aproximació a tres llibres", "el present de la crítica".
Nota: Inclou bibliografia (p. 64)
Documento: Estudi
Materia: Prosa catalana ; Assaig ; Postmodernitat ; Fenomenologia ; Literatura ; Crítica literària
Balaguer, Enric
Obras: Balaguer, Enric. Paper reciclat . València : Universitat de València, 1995
Balaguer, Enric. Ressonàncies Orientals (Budisme, taoisme i literatura) . València : Tres i Quatre, 1999
Balaguer, Enric. Contra la modernitat i altres quimeres. Nou assaigs sobre el segle vint . Lleida : Pagès Editors 2002
Balaguer, Enric. La totalitat impossible (sobre la fragmentació en la vidal actual) . València : Generalitat Valenciana, 2006
Balaguer, Enric. Els colors i les paraules. Notes sobre Joan Fuster i l'assaig . València : Universitat de València, 2007
Balaguer, Enric. La casa que vull . Tarragona : Arola, 2009
Balaguer, Enric. La vulgaritat i altres tribulacions dels nostres dies (Sis aproximacions al present) . València : Tres i Quatre, 2010
Balaguer, Enric. Constel·lacions postmodernes . València : Universitat de València, 2015
Balaguer, Enric. El desert i altres palpitacions del nou segle . Barcelona : Gregal, 2016
Publicado en: L'Aiguadolç, Núm. 50 (2021), p. 51-64 (Estudis) , ISSN 2386-7388




El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2023-05-29, última modificación el 2023-10-31



   Favorit i Compartir