Antoni M. Badia i Margarit La passió i el rigor d'un investigador de la llengua catalana / Miquel Pairolí
Pairolí, Miquel

Publicación: Barcelona : Fundació Catalana per a la Recerca : 1997
Descripción: 125 p.
Resumen: Trajectòria acadèmica i personal d'Antoni M. i Margarit. El llibre té els següents capítols: Els Badia i Margarit; Els estudis a la Mútua Escolar Blanquerna; Els anys de la República i de la Guerra Civil; Els estudis de Filologia Romànica; Els anys de postgraduat. Doctorat i oposicions; Els treballs científics dels darrer anys 40 i de la dècada dels 50; El Congrés de Lingüística Romànica de 1953; Els estudis sobre gramàtica catalana; Els treballs de sociolingüística als anys 60; Professor a l'estranger; La sutuació de la Universitat de Barcelona als anys 60. L'aventura del 1967; El rectorat de la Universitat de Barcelona (1978-1986); La feina a l'Institut d'Estdis Catalans; El futur de la llengua catalana.
Contiene: Inclou un currículum vitae d'Anntoni M. Badia i Margarit Inclou fotografies
Nota: Bibliografia (p. 115-125)
Colección: Biografies de la Fundació Catalana per a la Recerca ; 5
Documento: Prosa catalana ; Biografia ; Entrevista
Materia: Estudiosos catalans ; Lingüística catalana ; Filologia catalana ; Llengües romàniques ; Gramàtica històrica ; Sociolingüística ; Estudi ; Català ; Universitats ; Institucions ; Col·loquis ; 1920-1997 ; 1900C
Badia i Margarit, Antoni M. ; Mútua Escolar Blanquerna ; Universitat de Barcelona ; Secció Filològica. Institut d'Estudis Catalans : IEC ; Institut d'Estudis Catalans : IEC ; Congrés Internacional de Lingüística Romànica (7è : 1953 : Barcelona)
El registro aparece en las colecciones:
10 años de la muerte > Antoni M. Badia i Margarit
Tipo de documento > Entrevistas

 Registro creado el 2020-11-20, última modificación el 2023-02-10   Favorit i Compartir