'La construcció literària del territori' / Mireia Munmany Muntal
Munmany Muntal, Mireia (Grup d'Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació (GETLIHC). Universitat de Vic -Universitat Central de Catalunya)

Data: 2020
Resum: 'La construcció literària del territori. Costa Brava i Empordà', a cura de Mariàngela Vilallonga, Margarida Casacuberta i Anna Perera Roura, és fruit del primer Congrés internacional sobre literatura i corrents territorials: 'La construcció literària del territori', organitzat pel grup de recerca de Patrimoni Literari (Institut de Llengua i Cultura Catalanes). Va tenir lloc a la Universitat de Girona el 8 i 9 d'octubre de 2015. Tant el volum com el congrés -el 5 i 6 de novembre de 2019 se celebrà el segon congrés-, s'emmarquen dins del projecte de recerca 'Literatura i corrents territorials (II): la construcció literària del paisatge a través dels Jocs Florals i certàmens literaris en llengua catalana (1859-1977)', liderat per Vilallonga i Casacuberta i del qual Perera també forma part. Un marc d'estudi que els permet explorar les vinculacions intel·lectuals i estètiques entre literatura i paisatge.
Document: Ressenya
Matèria: Acta ; Col·loquis ; Estudi ; Espai literari ; Literatura catalana ; Paisatge=Motiu literari ; Costa Brava=Motiu literari ; Empordà=Motiu literari ; Motiu literari ; 2015 ; 2010X
Vilallonga, Mariàngela (Ed.) ; Casacuberta, Margarida (Ed.) ; Perera Roura, Anna (Ed.) ; Institut de Llengua i Cultura Catalanes. Universitat de Girona ; Universitat de Girona ; Congrés Internacional sobre literatura i corrents territorial. La construcció literària del territori (1r : 2015 : Girona)
Obres: La construcció literària del territori. Costa Brava i Empordà . A cura de Mariàngela Vilallonga, Margarida Casacuberta i Anna Perera Roura. Girona : Universitat de Girona : Institut de Llengua i Cultura Catalanes, 2018
Publicat a: Llengua & Literatura, Núm. 30 (2020), p. 172-175 (Ressenyes i notes crítiques) , ISSN 2013-9527




El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Ressenyes

 Registre creat el 2020-05-01, darrera modificació el 2024-03-21



   Favorit i Compartir