Xavier Pla, ed. 'Proust a Catalunya. Lectors, crítics, traductors i detractors de la "Recherche"' / Armando Pego Puigbó
Pego Puigbó, Armando (Universitat Ramon Llull)

Date: 2017
Abstract: Es ressenya les actes 'Proust a Catalunya. Lectors, crítics, traductors i detractors de la "Recherche"', que recull les comunicacions de les Jornades "Proust a Catalunya. Experiències de lectura" (Girona, 2016). De l'article: "La lectura d'aquest volum ofereix, en resum, una panoràmica ampla i documentada sobre la recepció de l'obra magna de Marcel Proust a Catalunya. Articula amb coherència les tessel·les d'un mosaic que no esgoten el tema, sinó que mostren la necessitat de seguir aprofundint la polifonia cultural que, amb contacte amb altres literatures europees, ressona al si de la mateixa literatura catalana i de la seva consolidada tradició moderna".
Document: Ressenya ; Comentari
Subject: Acta ; Col·loquis ; Estudi ; Recepció de la literatura ; Novel·la francesa ; Literatura catalana
Proust, Marcel ; Pla, Xavier (Coord.) ; Gimferrer, Pere ; Marí, Antoni ; Ponsatí i Murlà, Oriol ; Craig, Herbert E. ; Pla, Xavier ; Calvet, Agustí (1887-1964) ; Martí i Monterde, Antoni ; Pla, Josep ; Coll-Vinent, Sílvia ; Serrahima, Maurici (1902-1979) ; Molla, Guillem ; Esquerra, Ramon ; Penalba Suárez, Neus ; Rodoreda, Mercè ; Rosselló Bover, Pere ; Riera, Miquel Àngel ; Santamaria, Vicent ; Dalí, Salvador ; Grasset, Eloi ; Fortuny, Marià ; Jornades "Proust a Catalunya. Experiències de lectura" (2016 : Girona)
Works: Proust a Catalunya. Lectors, crítics, traductors i detractors de la "Recherche" . Edició de Xavier Pla. Barcelona : Arcàdia, 2016
Published in: Anuari TRILCAT, Núm. 7 (2017), p. 152-154 (Ressenyes) , ISSN 2014-4644L'article a RACO


The record appears in these collections:
Document type > Commentaries
Document type > Reviews

 Record created 2020-01-23, last modified 2022-06-11   Favorit i Compartir