'El Jean Cocteau d'Albert Gleizes' i el mètode crític de Josep M. Junoy / Andratx Badia Escolà
Badia, Andratx (Universitat de Lleida)
Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (15è : 2009 : Lleida)

Abstract: De la presentació del treball: "L'objectiu d'aquesta comunicació ñes aprofundir en l'estudi del mètode crític de Josep Maria Junoy a partir de l'anàlisi particular d'un dels seus textos més significatius: 'El Jean Cocteau d'Albert Gleizes'. Aquest text, a més a més de la importància que té perquè suposa la catalanització literària del poeta, és un exemple excel·lent del procés de construcció de l'obra artística: des de l'esborrany del quadre d'Albert Gleizes, "Portrait de Jean Cocteau", que el pintor francès va regalar a Junoy, fins a la recepció crítica en forma de poema que va fer-ne en català. El priviliegi de disposar d'aquestes tres peces permet de fer una anàlisi comparativa del text crític a tres bandes: esborrany - pintura definitiva - poema/crítica".
Note: Referències bibliogràfiques (p. 318-319)
Note: Comunicació llegida al Quinzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes, celebrat a la Universitat de Lleida entre el 7 i l’11 de setembre de 2009
Document: Estudi
Subject: Poesia catalana ; Crítica artística ; Pintura francesa ; Cubisme ; Avantguardes
Junoy, Josep M. ; Gleizes, Albert
Published in: Actes del Quinzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Lleida, 2009, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2010 (vol. 2, p. 318-319)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2019-06-12, last modified 2019-06-12   Favorit i Compartir