Observatori de Neologia (Ed.) (2016): 'Mots d'avui, mots de demà' / Jordi Ginebra i Serrabou
Ginebra, Jordi (Universitat Rovira i Virgili)

Fecha: 2018
Resumen: El llibre, editat per celebrar el primer quart de segle d'existència de l'Observatori de Neologia, després dels textos introductoris de M. Teresa Cabré i de Judit Freixa, recull els treballs presentats al V Seminari de Neologia, celebrat el 2014 a la Universitat Pompeu Fabra: "Argot y neología: una relación compleja", de Julia Sanmartín; "Els calcs en la neologia de la premsa oral i escrita", d'Alba Coll; "L'expressivitat en la neologia documentada en la premsa catalana. Tendències contrastives en diaris i revistes", de Maria Gené-Gil, Elisabet Llopart-Saumell i Òscar Pozuelo-Ollé; "La gràcia és al final: la col·loquialització dels compostos cultes", d'Elisenda Bernal, Eva Garcia-Pinós i Alba Milà-Garcia; "Paraules que usen els joves parlants del català i que els diccionaris no recullen", d'Ona Domènech; "La difusión de la terminología a través de la prensa escrita: un acercamiento a través de la neología de 'El País'", de Paola Cañete; "La intensificació positiva en neologia catalana (superfort, megacrac, ultraindepe i altres herbes)", de Mariona Barrera, Judit Freixa, Ariadna Ramon i Carla Soler i "Per què és relativament fàcil de detectar neologismes i tan complicat de definir què són: breu apunt epistemològic", de M. Teresa Cabré. A continuació dels treballs presentats al V Seminari de Neologia, sota l'apartat "Altres activitats" el volum recull textos d'interès divers i es clou amb l'apartat "Un any de Neolosfera", d'Elisenda Bernal i Alba Milà-Garcia.
Documento: Ressenya
Materia: Miscel·lània ; Estudi ; Neologismes ; Lexicografia ; Formació de mots ; Derivació ; Composició ; Manlleu i préstec ; Mitjans de comunicació ; Premsa ; Català ; Espanyol
Cabré i Castellví, M. Teresa ; Freixa, Judit ; Sanmartín Sáez, Júlia ; Coll, Alba ; Gené-Gil, Maria ; Llopart-Saumell, Elisabet ; Pozuelo-Ollé, Òscar ; Bernal, Elisenda ; Garcia-Pinos, Eva ; Milà-Garcia, Alba ; Domènech, Ona ; Cañete, Paola ; Barrera, Mariona ; Ramon, Ariadna ; Soler, Carla ; Observatori de Neologia. Universitat Pompeu Fabra ; Grup de Recerca de l'Institut Universitari de Lingüística Aplicada : IULA. Universitat Pompeu Fabra ; Universitat Pompeu Fabra ; Seminari de Neologia (5è : 2014 : Universitat Pompeu Fabra)
Obras: Mots d'avui, mots de demà . Barcelona : IULA-Institut de Lingüística Aplicada. Universitat Pompeu Fabra, 2016 (Sèrie Monografies, 14)
Publicado en: Estudis Romànics, Núm. 40 (2018), p. 493-496 (Recensions) , ISSN 2013-9500



L'article a RACÓ

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Reseñas

 Registro creado el 2019-03-01, última modificación el 2023-06-11



   Favorit i Compartir