De l'element grec en l'obra de Verdaguer / Ramon Pinyol i Torrents
Pinyol i Torrents, Ramon (Universitat de Vic)
Jornades d’Intercanvi Cultural (9es : 3-6 d’octubre del 2013 : Atenes : Delfos : Súnion)

Date: 2014
Abstract: Del resum: "Aquest treball se centra a resseguir la presència dels clàssics grecs en l'obra verdagueriana, singularment en 'L'Atlàntida'. La conclusió a què s'arriba és que les fonts clàssiques de l'obra són més llatines que gregues i que la vestimenta mitològica que embolcalla l'epopeia de Verdaguer procedeix més de fonts secundàries (històries, tractats de mitologia, autors llatins) que no pas directament dels escriptors grecs. El seu hel·lenisme no és com el d'altres autors romàntics (Herder, Goethe, Keats, Leopardi), perquè en el fons el paganisme que integrava la cultura grega li feia nosa".
Note: Text presentat en el marc de les IX Jornades d'Intercanvi Cultural celebrades a Atenes, Delfos i Súnion del 3 al 6 d'octubre del 2013, organitzades per la Societat Verdaguer i la Societat Catalana de Llengua i Literatura, amb la col·laboració de la Càtedra Verdaguer d'Estudis Literaris de la Universitat de Vic, de l'Instituto Cervantes d'Atenes, la Casa del Llibre d'Atenes (Stoá tu Vivlíu). La ponència de Ramon Pinyol es va pronunciar a la Casa del Llibre d’Atenes (Stoá tu Vivlíu) el 5 d'octubre del 2013 a les 18 h.
Document: Estudi
Subject: Poesia catalana ; Poesia èpica ; Font literària ; Literatura llatina ; Poesia llatina ; Cultura grega ; Classicisme ; Mitologia ; 1876 ; 1870X
Verdaguer, Jacint ; Sèneca ; Ovidi ; Plini, el Vell ; Virgili ; Farrés, Pere
Works: Verdaguer, Jacint. L'Atlàntida . [Barcelona] : [Ilustració Catalana], [1876]
Published in: Anuari Verdaguer, Núm. 22 (2014), p. 213-229 (Dossier)L'article a RACO

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2019-02-14, last modified 2019-02-27   Favorit i Compartir