¿Sabem si la normativa sintàctica s'assimila? / Jordi Ginebra, Universitat Rovira i Virgili
Ginebra, Jordi (Universitat Rovira i Virgili)
Jornada d'Estudi de la Implantació de la Normativa (1a : 2013 : Universitat Pompeu Fabra)

Date: 2015
Abstract: De l'abstract: "En el treball es planteja l'estat de la qüestió sobre la recerca en avaluació de la implantació de la normativa sintàctica de la llengua catalana i, a més, es fa una proposta d'investigació sobre la matèria. Pel que fa al primer punt, s'apleguen dades, indicis i informació indirecta que condueixen a tenir una idea general del que sabem sobre el grau l'implantació i assimilació reals de la sintaxi normativa. Així, s'ha elaborat una llista de trets, fenòmens o elements de la normativa sintàctica que presenten dificultats d'implantació. El pla és que aquests trets, fenòmens o elements (o una selecció) constitueixin la matèria de la recerca. Pel que fa al segon punt, es proposen tres línies d'investigació que poden ser fructíferes de cara a aconseguir aquest coneixement que volem de la implantació de la normativa sintàctica".
Note: Ponència pronunciada en la I Jornada d'Estudi de la Implantació de la Normativa, celebrada al campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra el 6 de juny de 2013
Document: Estudi
Subject: Normativa de la llengua ; Sintaxi ; Mitjans de comunicació ; Català
Published in: Treballs de sociolingüística catalana, Núm. 25 (2015), p. 95-111 (Monogràfic: Els usos lingüística a Catalunya. Balanç i perspectives de futur)
The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2018-07-15, last modified 2018-12-04   Favorit i Compartir