La introducció de l'infinitiu complement o adjunt a la 'Gramàtica de la llengua catalana': una proposta d'avaluació / Joan Costa Carreras
Costa Carreras, Joan

Fecha: 2018
Resumen: De l'abstract: "Els motius per emprendre aquest treball són que cal una avaluació de l'estandardització del català com a actuació de política lingüística pública i que l'anomenat canvi de preposició davant d'infinitiu complement o adjunt és un dels preceptes menys seguits de la normativa anterior a la GIEC (2016). Partint de la definició que Costa (2016b) fa del «marc de condicions sociolingüístiques favorables» i atès que la nova etapa d'estandardització que enceta la GIEC està tot just en la fase de codificació, és el moment de començar a avaluar aquesta fase. S'assumeix que la definició tan precisa com sigui possible del grup destinatari de la codificació faria molt menys desajustada la tasca d'avaluar el seu grau d'implantació. La hipòtesi del treball és que el protocol dissenyat per Costa (2016a) permetrà avaluar l'adequació de la codificació d'aquesta construcció i l'objectiu del treball, doncs, és avaluar quines condicions del protocol compleix aquesta codificació. Quant al marc teòric, l'anàlisi es farà en l'àmbit de la planificació de corpus. Metodològicament, ens cenyirem a l'anàlisi de les hipòtesis de Costa (2016a: § 3. 1)". Per a l'avaluació de la planificació lingüística l'autor parteix de l'article citat a continuació i de la comunicació "Sobre el 'marc de condicions sociolingüístiques favorables' per a la implantació de la normativa lingüística", que es va presentar al congrés 'Valutare le politiche linguistiche: quale obiettivi, criteri, indicatori? X Giornate dei Diritti Linguistici', celebrat a Teramo-Giulianova entre el 14 i el 16 de desembre de 2016 i organitzat per l'Asoziazione LEM Italia.
Nota: Bibliografia (p. 174-175)
Documento: Estudi
Materia: Codificació lingüística? ; Política lingüística ; Llengua estàndard ; Tractats gramaticals ; Sintaxi ; Català
Costa Carreras, Joan
Obras: Gramàtica de la llengua catalana . Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2016
Costa, Joan. "Sobre el «marc de condicions sociolingüístiques favorables» per a la implantació de la normativa lingüística catalana" . En: Caplletra. Revista Internacional de Filologia, núm. 61 (2016, tardor)
Publicado en: Revista de Llengua i Dret, Núm. 69 (juny 2018), p. 154-175 (Estudis sobre política lingüística i sociolingüística)
El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2018-06-21, última modificación el 2018-07-13   Favorit i Compartir