Vint anys de l'entrada en vigor de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries del Consell d'Europa. Necessitats de reforma o statu quo? / Vicent Climent-Ferrando
Climent Ferrando, Vicent

Date: 2018
Abstract: De l'abstract: "Aquest article fa una anàlisi succinta dels vint anys de l'entrada en vigor de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries i exposa les fites assolides durant aquestes dues dècades i els reptes de futur. El text repassa els aspectes positius, com ara la visibilització de les minories lingüístiques d'Europa, el tractament de les llengües regionals a l'agenda política d'un organisme internacional com el Consell d'Europa o l'aparició de debats nacionals sobre la promoció i la protecció de les llengües. Igualment, identifica i agrupa en sis grans blocs els reptes als quals ha de fer front la Carta, com ara l'estancament de les ratificacions per part dels estats membres, les tensions geopolítiques que afecten el treball del Consell d'Europa i el Secretariat de la Carta, les noves tecnologies i formes de comunicació, la manca de mecanismes sancionadors de la Carta, la immigració o els discursos neoliberals dominants sobre la diversitat lingüística i el multilingüisme".
Note: Bibliografia (p. 5)
Document: Comentari
Subject: Tractats ; Conflicte lingüístic ; Dret ; 1998-2018 ; 1990X ; 2000X ; 2010X
Consell d'Europa ; Unió Europea
Published in: Revista de Llengua i Dret, Núm. 69 (juny 2018), p. 1-5 (Monogràfic: Vint anys de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries)
The record appears in these collections:
Document type > Commentaries

 Record created 2018-06-20, last modified 2020-07-05   Favorit i Compartir