Para citar este documento: https://traces.uab.cat/record/111131
Progressive structures of English and Catalan / Anna Espunya i Prat ; directora M. Teresa Espinal i Farré
Espunya, Anna
Espinal, M. Teresa (Direcció de tesi)
Departament de Filologia Catalana. Universitat Autònoma de Barcelona
Universitat Autònoma de Barcelona

Publicación: Barcelona : Universitat Autònoma de Barcelona, 1996
Descripción: 1 recurs en línia (268 pàgines)
Resumen: Aquesta dissertació és un estudi de les estructures progressives de dues llengües naturals: l'anglès i el català. Les estructures progressives són les estructures sintàctiques i els elements lèxics que expressen el focus del parlant en el desenvolupament de la situació expressada pel predicat de l'oració i els seus complements i adjunts. D'aquestes estructures, les més conegudes són les perífrasis progressives, 'be' + V-'ing' en anglès i les sequències verbals del català 'estar' + V-'nt' i 'anar' + V-'nt' (que tenen equivalències en moltes altres llengües romàniques). Cadascun dels components de la forma perifràstica contribueix a la interpretació progressiva de l'oració en què ocorren. El present estudi té tots tres elements en consideració i pretén caracteritzar els components sintàctics, semàntics i lèxics que permeten una interpretació progressiva no només de les perífrasis progressives sinó també d'altres estructures. Donat que una part considerable de l'estudi està dedicada a la sintaxi, introduiré breument el marc lingüístic en què està situat. [Adaptat i traduït de la introducció de la tesi].
Nota: Tesi doctoral. Director: M. Teresa Espinal. Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres. Departament de Filologia Catalana. Data de defensa: 29 d'abril 1996
Nota: Inclou referències bibliogràfiques (p. 258-268)
Documento: Estudi
Materia: Locució ; Verb ; Aspecte gramatical ; Sintaxi ; Gramàtica ; Anglès ; Català ; Teoria lingüística



La tesi al TDX

Text complet al DDD

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2018-03-08, última modificación el 2018-03-08



   Favorit i Compartir