Los numerales de la Lengua de Signos Catalana / Mariana Fuentes
Fuentes, Mariana (Universitat de Barcelona)

Fecha: 2000
Resumen: Delm resum de l'article: "Les descripcions lingüístiques són una base indispensable per als estudis d'adquisició.
Resumen: Especialment en el cas de les llengües de signes resulten imprescindibles per continuar en el camí d'avalar-ne l'estatus lingüístic i preservar la cultura de la comunitat sorda que les usa i les recrea. Presentem una descripció del subsistema de numerals en la Llengua de Signes Catalana (LSC), segons la varietat utilitzada a Barcelona i limitada als numerals cardinals. Els subsistemes de numerals són relativament independents dels altres subsistemes d'una llengua (Hurford [9]), la qual cosa permet descriure'ls de.
Resumen: manera relativament independent sense por de desvirtuar la unitat de la llengua. La descripció es basa en tres font d'informació: a) la proporcionada per sords adults competents en LSC; b) la que s'ha obtingut a partir dels continguts dels cursos de LSC que imparteix la Federació d'Associacions de Sords de Catalunya (FESOCA) i c) la que s'ha recollit en observacions naturals en associacions de.
Resumen: sords. Es va sol·licitar als informants que llegissin en LSC una sèrie de numerals escrits en notació aràbiga i que senyalessin totes les variants que coneguessin de cada numeral. Per a l'elecció de numerals s'han tingut en compte diversos criteris, especialment el valor absolut i el valor posicional dels dígits (Fuentes [6]). La descripció es realitzarà segons els paràmetres de configuració de la mà, orientació, ubicació, direcció i moviment. Els primitius lèxics inclouen signes per als nou dígits, el zero i el deu, i d'altres per als operadors (CENT, MIL, MILIÓ). En primer.
Resumen: lloc, es produeix el dígit i, després, l'operador en ordre decreixent de magnitud, per exemple: 8. 756, VUIT-MIL-SET-CINC-SIS. La LSC comparteix recursos amb el sistema de numeració decimal quant a l'ús de l'ordre i el zero com a recursos sintàctics (Fuentes i Tolchinsky [7]). Els numerals a partir del sis presenten dues variants, una bimanual i una altra unimanual".
Nota: Inclou referències bibliogràfiques (p. 33-35)
Documento: Estudi
Materia: Llengua de signes ; Adquisició i aprenentatge ; Català
Federació d'Associacions de Sords de Catalunya : FESOCA
Publicado en: Sintagma, Vol. 12 (2000), p. 19-35 (Articles) , ISSN 2013-6455




El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2018-01-25, última modificación el 2023-06-17



   Favorit i Compartir