La transmissió lingüística intergeneracional: el reflex de la vitalitat d'un idioma / Xaquín Loredo Gutiérrez, Seminario de Sociolingüística de la Real Academia Galega
Loredo Gutiérrez, Xaquín

Fecha: 2016
Resumen: De l'abstract: "La transmissió lingüística intergeneracional es pot definir com el procés mitjançant el qual una llengua es transmet (o no) d'una generació a la següent, mecanisme que es produeix en la majoria dels casos a través de la família. Aquest article examina la importància d'aquest indicador com a mitjà per explicar el present i futur proper d'una llengua. També esmentarem els factors més rellevants involucrats en l'opció familiar de reproduir o no reproduir amb els seus descendents la llengua que els va ser transmesa pels seus progenitors. La segona part del treball té com a finalitat presentar un retrat de la transmissió lingüística del gallec i del català (a Catalunya) amb el propòsit d'exemplificar la utilitat de la reproducció per analitzar la vitalitat lingüística de les llengües i els factors que van afectar a la transmissió d'aquests idiomes".
Nota: Inclou referències bibliogràfiques (p. 60-61)
Documento: Estudi
Materia: Actituds lingüístiques ; Gallec ; Català ; Sociolingüística ; Galícia ; Catalunya
Publicado en: Llengua, societat i comunicació, Núm. 15 (2016), p. 54-61 (Monogràfic: La demolingüística. Comptar llengües, usos i persones)
El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2018-01-24, última modificación el 2018-01-24   Favorit i Compartir