La variació lingüística a la Governació d'Oriola / Brauli Montoya Abat ; Antoni Mas i Miralles
Montoya Abat, Brauli (Universitat d'Alacant)
I Jornada Temàtica de la Xarxa Cruscat "La sociolingüística de la variació en l'àmbit de la llengua catalana" (Barcelona : 2012, 6 de juny)
Mas i Miralles, Antoni (Universitat d'Alacant)

Fecha: 2013
Resumen: L'estudi vol "aproximar-se a algunes de les regles variables que existien en el català de la Governació d'Oriola en els segles XVI i XVII. La selecció de regles es concreta en quatre tipus: les que representen una conservació del català medieval, les que indiquen la persistència de trets del català oriental, les d'orientació castellanitzant i les de creació autòctona oriolana. Atesa la fragmentarietat de la documentació escrita antiga, no tots els trets escollits es poden estudiar quantitativament, tal com requereix la lingüística variacionista, però s'hi apunten tendències que, amb un major volum de documentació, podrien donar resultats satisfactoris per a la recerca. Ara bé, altres trets, com l'articulació [ʃ] o [jʃ] de mots com 'peix' i l'increment [-ʃtɾ-] en verbs com 'coneixtre', sí que permeten un estudi de covariació".
Nota: Inclou bibliografia de referència (p. 114-115)
Nota: Ponència llegida a la I Jornada Temàtica de la Xarxa Cruscat "La sociolingüística de la variació en l'àmbit de la llengua catalana", celebrada a l'Institut d'Estudis Catalans (Barcelona) el 6 de juny de 2012
Documento: Estudi
Materia: Canvi lingüístic ; Fonologia ; Lingüística històrica ; Sociolingüística ; Català ; Valencià meridional ; Edat moderna ; Vinalopó Mitjà ; Baix Vinalopó ; Baix Segura
Publicado en: Treballs de sociolingüística catalana, Núm. 23 (2013), p. 103-115 (Monogràfic: La sociolingüística de la variació en l'àmbit de la llengua catalana)
El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2017-12-11, última modificación el 2020-07-05   Favorit i Compartir