Cosas vistas, cosas leídas. La edad de oro del periodismo literario en Cataluña, España y Europa / Edició de Xavier Pla i Francesc Montero
Seminari Internacional "Coses vistes, coses llegides. L'edat d'or del periodisme literari català" (2011, 14-16 de setembre : Girona)
Pla, Xavier (Ed., Pr.)
Montero, Francesc (Ed., Pr.)

Publicación: Kassel : Reichenberger, 2014
Descripción: 319 p. ; 21 cm
Resumen: "Concidint amb la primera Guerra Mundial, van aparèixer a Catalunya, Espanya i Europa noves veus i també nous 'oficis' que van connectar el periodisme amb la literatura. En tant que plataforma cultural i política, la premsa va patir profunds canvis i va evolucionar ràpidament davant les noves exigències dels lectors de l'època. Algunes figures llegendàries del periodisme català i espanyol, com ara Gaziel, Claudi Ametlla, Eugeni Xammar, Manuel Chaves Nogales o Julio Camba es van formar i professionalitzar als diaris i alguns a les trinxeres del front de la guerra. Així doncs, podem dir que el periodisme literari es convertí en una autèntica "escola" d'estil i de pensament, i també d'observació i narració de la realitat" [Traduït del resum del llibre]. El volum recull les ponències del simposi internacional homònim, celebrat a la Universitat de Girona el setembre de 2011.
Contiene: Inclou un apèndix (p. 315-319) amb apunts biogràfics dels catorze autors que participen al volum
Colección: Problemata literaria ; 76
Documento: Acta
Materia: Periodisme ; Literatura ; Guerra mundial I ; Literatura catalana
Localización: Universitat de Girona
Topográfico: 849.9.19" (Pla) Cos
 Registro creado el 2017-06-23, última modificación el 2018-02-02   Favorit i Compartir