El 'Curial', ruta i literatura: el mirall d'Europa / Júlia Butinyà
Butinyà, Júlia (Universidad Nacional de Educación a Distancia)
Congresso Internazionale dell'Associazione Italiana di Studi Catalani (9è : 2008 : Venezia)

Date: 2017
Abstract: De l'article: "D'aquesta novel·la cinccentista, el Curial e Güelfa, farem molt resumidament uns comentaris, orientats a la temàtica d'aquest congrés. Primer observarem com s'hi combinen els espais reals amb els fets literaris i com, en progressives dosis de riquesa tècnica, l'autor ensinistra el lector en el reconeixement de les fonts, sobretot en relació al Decameró, que és el seu nord i guia; després, veurem com les tradicions clàssica i cristiana s'hi conjuguen harmònicament i sense supeditacions. Tot això ens dóna una obra prístinament humanista -ben als orígens, ja que els personatges no només pertanyen sinó que creuen al món de la cavalleria-, així com un text de maduresa formal i en continguts".
Contents: Inclou, en apèndix, la sinopsi de tres relats boccaccians que l'anònim del 'Curial' utilitza al llibre III; una selecció de paral·lelismes entre el 'Curial' i el 'Decameró' de Boccaccio i el 'Somnium Scipionis' de Ciceró, i un esquema de les fonts dels pròlegs dels tres llibres del 'Curial' (p. 12-15 [94-97])
Note: Inclou referències bibliogràfiques (p. 11-12 [93-94])
Note: Estudi llegit al novè Congresso Internazionale dell'Associazione Italiana di Studi Catalani, celebrat a Venècia els dies 14-16 de febrer del 2008
Document: Estudi
Subject: Novel·la catalana ; Novel·la de cavalleries ; Espai literari ; Font literària ; Influència literària ; Narrativa italiana ; Prosa llatina
Boccaccio, Giovanni ; Ciceró, Marc Tul·li
Works: Anònim. Curial e Güelfa
Boccaccio, Giovanni. Decameró
Ciceró, Marc Tul·li. Somnium Scipionis
Published in: La Catalonga in Europa, l'Europa in Catalogna. Transiti, passagi, traduzioni, [recurs electrònic. Data de consulta: 20-03-2017] (p. 1-15 [83-97])
The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2017-03-20, last modified 2023-09-23   Favorit i Compartir