La multiplicitat conceptual en els textos de 'Mediterrània. Onatges tumultuosos' de Baltasar Porcel: una interpretació sociològica / Carles Cortés i Isabel Marcillas
Cortés, Carles (Universitat d'Alacant)
Marcillas, Isabel (Universitat d'Alacant)
Jornades d'Estudi sobre Baltasar Porcel (2008, Novembre : Palma de Mallorca)

Abstract: Prenent com a punt de partida un estudi de Benjamín Oltra, els autors ofereixen diverses dades que pretenen sintetitzar el concepte sociològic que Baltasar Porcel ofereix en l'obra citada. A través de l'anàlisi de l'assaig, s'observa la concepció de la Mediterrània com a mite, com a metàfora, com a utopia, com a agonia, com a 'imago mundi' i com a sistema civilitzatori.
Note: Inclou bibliografia (p. 325-326)
Note: Els estudis de Benjamín Oltra als quals es fa referència són els següents: 'Cultura y tiempo. Investigaciones de Sociología de la Cultura' i 'El Mediterráneo. Culturas, civilizaciones i sociedades'.
Document: Estudi
Subject: Prosa catalana ; Assaig ; Espai literari ; Tractament literari ; Escriptors catalans ; Simbologia ; Sociologia ; Corrents i tendències culturals ; Mediterrània=Motiu literari ; Motiu literari
Porcel, Baltasar (1937-2009) ; Oltra, Benjamín
Works: Porcel, Baltasar. Mediterrània. Onatges tumultuosos . [Barcelona] : Proa, 1996
Published in: Escriptures contemporànies: Baltasar Porcel i la seva obra, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2009 (p. 299-326)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2017-01-18, last modified 2017-01-19   Favorit i Compartir