La relació hipertextual en el conte. Propostes per a la gestió del coneixement literari / Adolf Piquer Vidal (Universitat de Salamanca)
Piquer, Adolf
Jornades de l'Institut d'Estudis Catalans: "La llengua i la literatura: història i actualitat" (3s : 2002 : Universitat Jaume I (Castelló))

Date: 2004
Abstract: L'autor parteix de la didàctica de la literatura i comenta alguns temes o lèxies del conte "Les influències dels astres", de Pere Calders, per mostrar com un text aboca a un ampli camp de coneixements mitjançant les interrelacions entre el text d'origen i d'altres que tenen algun aspecte en comú. També reflexiona sobre la funció docent davant la implantació de l'hipertext a la xarxa i sobre les possibilitats d'aquest recurs en el camp de l'ensenyament de la literatura. En aquest sentit, l'autor explica el procés que han seguit els alumnes a l'hora de treballar contes com "El problema de l'Índia" o "Raspall" fent ús d'eines hipertextuals.
Note: Bibliografia (p. 187)
Note: Text llegit en les terceres jornades de l'IEC celebrades a la Universitat Jaume I el novembre i desembre de 2002, dins la sessió "Didàctica de la llengua i la literatura"
Document: Comentari
Subject: Conte ; Conte català ; Intertextualitat ; Hipertext ; Motiu literari ; Internet ; Didàctica
Calders, Pere (1912-1994)
Works: Calders, Pere. "Les influències dels astres" . En: Un estrany jardí. 1985
Calders, Pere. "El problema de l'Índia" . En: Cròniques de la veritat oculta
Calders, Pere. "Raspall" . En: [Cròniques de la veritat oculta]. [1955]
Published in: La llengua i la literatura: història i actualitat, Castelló de la Plana : Institut d'Estudis Catalans : Universitat Jaume I, 2004 (p. 177-187)

The record appears in these collections:
Document type > Commentaries

 Record created 2009-11-30, last modified 2023-09-23   Favorit i Compartir