Invitació al diàleg a l'entorn de la llengua i la seua identitat / Fernado Villalonga (Fundación Telefónica)
Villalonga, Fernando
Jornades de l'Institut d'Estudis Catalans: "La llengua i la literatura: història i actualitat" (3s : 2002 : Universitat Jaume I (Castelló))

Abstract: L'autor comenta impressions i experiències dels anys en què va ser conseller d'Educació, Ciència i Cultura de la Generalitat Valenciana. L'autor glossa els documents que integren el dossier Pizcueta, documents que tracten el procés de preparació i consens de les "Normes de Castelló" i que han estat integrats a la Biblioteca Valenciana. Tot seguit declara sobre la seva gestió al capdavant de la Conselleria de Cultura i Educació del primer govern Zaplana, centrant-se en dos episodis: la derogació del decret Romero d'homologació dels títols de català i la creació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.
Note: Text llegit en les terceres jornades de l'IEC celebrades a la Universitat Jaume I el novembre i desembre de 2002, dins la sessió "Cultura i comunicació"
Document: Comentari
Subject: Política lingüística ; Normalització lingüística ; Normativa de la llengua ; Català ; Valencià ; Institucions
Pizcueta i Alfonso, Adolf ; Fabra, Pompeu ; Romero, Joan ; Normes de Castelló ; Generalitat Valenciana ; Conselleria de Cultura, Educació i Ciència. Generalitat Valenciana ; Partido Popular : PP ; Unió Valenciana : UV ; Acadèmia Valenciana de la Llengua
Published in: La llengua i la literatura: història i actualitat, Castelló de la Plana : Institut d'Estudis Catalans : Universitat Jaume I, 2004 (p. 45-50)

The record appears in these collections:
Document type > Commentaries

 Record created 2009-11-30, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir