L'obra de Ruyra i els escriptors d'avui / Pep Albanell, Josep M. Ballarín, Maria Barbal, Jaume Cabré i Cristina Badosa
Badosa, Cristina (Coord.)
Simposi Joaquim Ruyra (1r : 2003 : Blanes)

Abstract: D'entre les opinions recollides, Josep M. Ballarin parla de l'obertura "a infinituds" de la prosa de Joaquim Ruyra, Pep Albanell en destaca la llengua literària, que permet "ser universal, utilitzant el llenguatge més propi i local". Maria Barbal hi troba, entre d'altres concomitàncies, aspectes biogràfics i d'interès pel llenguatge oral, i Jaume Cabré fa un comentari d'"El malcontent" que el porta a considerar les qualitats i les limitacions de l'obra ruyriana. També hi intervenen Lluïsa Julià, Carles Cortés i Olga Vera, sobre aspectes relacionats amb la difusió i la recepció de l'obra de l'escriptor gironí.
Note: Intervencions dels escriptors citats en la taula rodona celebrada el 31 de maig de 2003, en el marc del "Primer Simposi Joaquim Ruyra". L'opinió de Josep M. Ballarín, absent a l'acte, queda reflectida per un article que fou llegit per Cristina Badosa en nom seu.
Document: Documents escrits ; Taules rodones ; Prosa catalana ; Record
Subject: Escriptors catalans ; Conte català ; Llengua literària ; Ideologia literària ; Llengua oral ; Recepció de la literatura ; Públic ; Ensenyament
Ruyra, Joaquim ; Ballarín, Josep M. ; Barbal, Maria ; Cabré, Jaume (1947-) ; Julià, Lluïsa ; Cortés i Orts, Carles ; Vera, Olga
Works: Joaquim Ruyra. "El malcontent" . En: Obres Completes. Barcelona : Selecta, [1949]
Published in: Primer Simposi Joaquim Ruyra. Blanes, 29, 30 i 31 de maig del 2003. Als cent anys de l'eclosió literària de Joaquim Ruyra: 'Marines i boscatges', Cabrera de Mar : Galerada, 2004 (p. 413-437)

The record appears in these collections:
News > Maria Barbal

 Record created 2009-11-30, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir