Ricard Morant, Miquel Peñarroya: 'Llenguatge i cultura per a una ecologia lingüística' / Rosa Maria Jordán i Arana
Jordán Arana, Rosa M.

Resum: A propòsit d'un llibre que intenta mostrar la relació entre el comportament i el saber d'un poble, d'una comunitat, i el llenguatge que aquest poble utilitza. A aquesta premissa caldria afegir-hi, segons Rosa M. Jordán, el temps històric, una coordenada que els autors utilitzen en comparar la realitat lingüística i social dels anys quaranta amb els anys seixanta i la situació actual. El llibre recull costums, frases fetes, refranys, festes populars, etc. , procedents, sobretot, del llenguatge col·loquial del País Valencià. L'obra en sí es distribueix en unes parts que segueixen el creixement humà: "Del naixement " (sobre els hipocorístics i els malnoms); "De l'oci" (dels jocs infantils i els efectes, per al llenguatge, de la televisió); "Del negoci" (sobre la venda i la salut) i sobre la mort.
Nota: Recensions
Document: Ressenya
Matèria: Estudi ; Sociolingüística ; Cultura catalana ; Cultura popular i tradicional ; Refrany ; Frase feta ; País Valencià
Morant, Ricard ; Peñarroya, Miquel
Obres: Ricard Morant i Miquel Peñarroya. Llenguatge i cultura per a una ecologia lingüística . València : Universitat de València, 1995 (Biblioteca Lingüística Catalana, 17)
Publicat a: Afers. Fulls de Recerca i Pensament. Catarroja, Vol. XI, núm. 23-24 (1996), p. 412-416

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Ressenyes

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2016-11-23   Favorit i Compartir