Els Premis, sense nit
Serra d'Or

Resum: Per motius polítics no es va poder celebrar l'acte d'entrega dels Premis de la Nit de Santa Llúcia, per això l'article no és una crònica del desenvolupament de l'acte, sinó que es composa d'un breu escrit de cadascun dels cinc guanyadors on defineixen el llibre amb què havien concorregut al premi i el situen dins la seva obra i en relació amb les seves intencions. En el cas de Josep M. Sonntag, el text no és d'ell mateix sinó de Jacint Nonell. El resultat dels premis va ser: el Premi Carles Riba es va atorgar a Josep Elias per 'Per a un duc Bach escriví música d'orgue, a Weimar'; el Premi Sant Jordi de novel·la fou per a Josep M. Sonntag per 'Nifades'; el Premi Víctor Català de narrativa per a Montserrat Roig per 'Molta roba i poc sabó'; el Premi Josep Yxart d'assaig fou entregat a Osvald Cardona per 'Art poètica de Maragall'; i el Premi Josep M. Folch i Torres de narració infantil a Josep Vallverdú per 'En Roc drapaire'.
Contingut: Inclou les butlletes amb els resultats de les votacions i els membres de cada jurat.
Nota: Panorama
Nota: Sense signar
Document: Informació ; Enquesta
Matèria: Premis ; Premis literaris ; Literatura catalana ; Escriptors catalans ; Poesia catalana ; Novel·la catalana ; Conte català ; Prosa catalana ; Assaig ; Ideologia literària ; Literatura infantil ; 1970 ; 1960X
Roig, Montserrat ; Cardona, Osvald ; Vallverdú, Josep ; Maragall, Joan (1860-1911) ; Elias, Josep ; Sonntag, Josep M. ; Nonell, Jacint ; Premi Víctor Català de narrativa (1970) ; Premi Josep Yxart d'assaig (1970) ; Premi Josep M. Folch i Torres de novel·les per a nois i noies (1970) ; Premis de la Nit de Santa Llúcia (1970) ; Premi Carles Riba de poesia (1970) ; Premi Sant Jordi de novel·la (1970)
Publicat a: Serra d'Or. Barcelona, Any XIII, Núm. 136 (1971, Gener), p. 27-29

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Informacions

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2016-11-23   Favorit i Compartir