Els Premis de l'Institut
Serra d'Or

Resum: Sobre els premis convocats per l'Institut d'Estudis Catalans i les seves filials. Relació de les ponències dictaminadores, dels autors guardonats i dels títols de les seves obres. Entre aquests premis es va atorgar: el Premi Nicolau d'Olwer a Jaume Riera i Sans per 'Noms i cognoms dels conversos jueus dels països de la Corona de Catalunya-Aragó fins a l'any 1412'; el Premi Ramon d'Alòs-Moner a Jordi Galofré per 'Bio-bibliografia de Rossend Arús i Arderiu (1845-1891)'; el Premi Josep Carner a Agustí Bartra per la seva trilogia 'Soleia: 1. Rapsòdia de Garí; 2. Rapsòdia d'Arnau; 3. Rapsòdia d'Ahab'; un dels Premis de la Societat Catalana d'Estudis Històrics a Daniel Recasens i Vives per 'Notes entorn del rendiment fonològic de l'oposició /b/-/v/ al Tarragonès: estat actual'; i el Premi Eduard Brossa a Maria-Teresa Montaña i Martí per 'Toponímia de l'antic terme de la Canonja'. El Premi Rafael Tasis no es va adjudicar i es van entregar dos accessits del Premi Pompeu Fabra: un a Osvald Cardona per 'Els grups de vocals en contacte (Un tema de llengua i poètica)' i un altre a Columba M. Batlle per 'Sentències de les 'Vitae patrum' catalanes'.
Nota: Panorama
Document: Informació
Matèria: Premis ; Premis literaris ; Lingüística ; Onomàstica ; Prosa catalana ; Biografia ; Poesia catalana ; 1976 ; 1970X
Galofré, Jordi ; Bartra, Agustí ; Recasens i Vives, Daniel ; Montaña i Martí, Maria Teresa ; Cardona, Osvald ; Batlle, Columba M. ; Riera i Sans, Jaume ; Institut d'Estudis Catalans : IEC ; Societat Catalana d'Estudis Històrics ; Societat Catalana de Geografia ; Premi Ramon d'Alòs-Moner (1976) ; Premi Rafael Tasis (1976) ; Premi Josep Carner de poesia (1976) ; Premis de la Societat Catalana d'Estudis Històrics (1976) ; Premi Eduard Brossa (1976) ; Premis de l'Institut d'Estudis Catalans (1976) ; Premi Pompeu Fabra (1976) ; Premi Nicolau d'Olwer de filologia (1976)
Publicat a: Serra d'Or. Barcelona, Any XVIII, Núm. 201 (1976, Juny), p. 35-36
El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Informacions

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2020-05-04   Favorit i Compartir