'El Món d'Ahir: història d'autor'. En defensa de l'humanisme del segle XXI [recurs electrònic]
Calvet, Gemma
Junta Directiva. Ateneu Barcelonès
Ateneu Barcelonès

Imprint: Barcelona : Ateneu Barcelonès, 2018
Description: Enregistrament audiovisual : 66 min.
Abstract: Enregistrament de l'acte "'El Món d'Ahir: història d'autor'. En defensa de l'humanisme del segle XXI", celebrat a l'Ateneu Barcelonès el 4 de maig del 2018. Calvet entrevista el promotor de la revista trimestral 'El Món d'Ahir: història d'autor' Toni Soler, que reivindica des del títol de la nova capçalera l'escriptor Stefan Zweig. De la presentació de l'acte: "Entre la història, la literatura i el periodisme hi ha una intersecció difícil de delimitar, i encara més difícil de batejar. Però tots sabem que és un espai real, carregat de talent narratiu, de curiositat pel passat. Un àmbit creatiu que té la voluntat de posar cares i veus a un material que és massa humà, massa proper a tots nosaltres, per conformar-se amb la freda etiqueta de ciència social. Aquest és un espai que, a més, té cada cop més adeptes. Nosaltres formem part d'aquest grup creixent de devots d'un gènere que, a falta d'una etiqueta millor, hem anomenat història d'autor. Aquesta publicació no té com a objectiu principal divulgar, analitzar o descobrir: està pensada per gaudir del doble plaer de llegir i d'emmirallar-se en el passat. Com que l'escriptor que millor ha encarnat aquesta doble vocació és Stefan Zweig, l'hem homenatjat a la nostra capçalera, que reviu el títol de les seves cèlebres memòries: 'El món d'ahir'". L'acte és part del Cicle Ateneu al Món 2018.
Note: Descripció del recurs: 25 de març del 2019
Note: Enregistrament de vídeo. Durada: 66 minuts. Data de producció: 4 de maig del 2018, [19.00h], [Sala d'actes Oriol Bohigas] Ateneu Barcelonès; Data de publicació: 15 de maig del 2018
Note: Acte organitzat per la Junta Directiva de l'Ateneu Barcelonès
Note: Informació extreta de https://www.ateneubcn.org/agenda/mon-dahir-historia-dautor-defensa-lhumanisme-del-segle-xxi
Note: Entrevistadora: Gemma Calvet; entrevistat: Toni Soler
Note: Divisió de l'acte: presentació de Gemma Calvet (min. 00.00-01.30), conversa entre Calvet i Toni Soler (min. 1.30-50.05) i col·loqui amb el públic (min. 50.05-final)
Document: Presentacions ; Entrevista ; Comentari
Subject: Revistes ; Literatura catalana ; Prosa catalana ; Periodisme ; Història ; Humanisme
Soler, Toni ; Zweig, Stefan ; El Món d'Ahir: història d'autor : publicacióCanal Youtube de l'Ateneu Barcelonès

Catàleg Ateneu

The record appears in these collections:
Document type > Commentaries
Document type > Interviews

 Record created 2019-03-25, last modified 2019-06-18   Favorit i Compartir