Joves i televisió: l'experiència de Televisió de Catalunya / Raül Tidor
Tidor, Raül
Jornades "El català mola? Competències, representacions i usos de la llengua en l'àmbit juvenil (1r : 2010 : Tarragona)

Date: 2012
Abstract: "El català 'mola'? Si ens referim que el català pot ser una llengua d'ús habitual en els mitjans de comunicació quan es vol abordar un públic jove, podem dir que el català 'pot molar'. Dependrà, però, de com juguem les nostres cartes. L'aparició del Canal 3XL,1 adreçat a públic jove, ha suposat un repte per a la creació de models lingüístics que equilibrin l'observació de la realitat, la creativitat i la tradició. L'article exposa com cal treure profit de les possibilitats que obre el món actual i com es poden assolir models que permetin connectar amb el públic jove. S'ha procurat construir un model normatiu però alhora viu i fresc, que incorpori el llenguatge dels blocs, de Facebook o dels SMS (amb la fragmentació del discurs que això comporta), i que permeti afirmar, sense cap mena de dubte, que el català 'mola'".
Note: Intervenció llegida a la taula rodona "Joves, mitjans de comunicació i consum cultural (II): televisió i internet", dins les jornades "El català mola? Competències, representacions i usos de la llengua en l'àmbit juvenil", celebrades al Palau Firal i de Congressos de Tarragona els dies 11 i 12 de novembre de 2010
Document: Comentari
Subject: Actituds lingüístiques ; Català ; Joves ; Televisió ; Llengua col·loquial
Canal 3XL ; TV3. Televisió de Catalunya
Published in: Treballs de sociolingüística catalana, Núm. 22 (2012), p. 219-223 (Secció monogràfica II. El català 'mola'? Competències, representacions i usos de la llengua en l'àmbit juvenil)
The record appears in these collections:
Document type > Commentaries

 Record created 2017-11-24, last modified 2017-11-24   Favorit i Compartir