El projecte «Canto sense vergonya» / Joanjo Ardanuy
Ardanuy, Joanjo (Secretaria de Política Lingüística)
Jornades "El català mola? Competències, representacions i usos de la llengua en l'àmbit juvenil (1r : 2010 : Tarragona)

Date: 2012
Abstract: "«Canto sense vergonya» és un instrument de promoció del català i de l'occità a través de la música. Sorgit d'una iniciativa de la Secretaria de Política Lingüística i vinculat a la campanya «Dóna corda al català», el projecte agrupa formacions joves de diferents estils musicals —l'únic requisit és que cantin en català o occità— que participen desinteressadament en un concert conjunt. Si bé les tres primeres actuacions van tenir lloc exclusivament a Lleida, la darrera s'ha dut a terme simultàniament a Reus, Girona, Lleida i Vic, amb la col·laboració de diversos mitjans de comunicació locals que han retransmès els diferents concerts. L'article fa un repàs dels orígens de la proposta i de com ha anat creixent amb el temps, fins a convertir-se en Canto. cat, un producte exitós entre el públic jove. L'autor destaca que una de les claus d'aquest èxit ha estat aconseguir que els joves siguin i se sentin actors del projecte, i no solament destinataris. Canto. cat gaudeix del suport de músics de renom i de diverses organitzacions privades, que han aportat capital i noves idees al projecte".
Note: Intervenció llegida a la taula rodona "Joves, mitjans de comunicació i consum cultural (I): música, premsa musical i ràdio", dins les jornades "El català mola? Competències, representacions i usos de la llengua en l'àmbit juvenil", celebrades al Palau Firal i de Congressos de Tarragona els dies 11 i 12 de novembre de 2010
Document: Comentari
Subject: Política lingüística ; Administració ; Música ; Català ; Joves
Secretaria de Política Lingüística. Generalitat de Catalunya
Published in: Treballs de sociolingüística catalana, Núm. 22 (2012), p. 199-205 (Secció monogràfica II. El català 'mola'? Competències, representacions i usos de la llengua en l'àmbit juvenil)
The record appears in these collections:
Document type > Commentaries

 Record created 2017-11-24, last modified 2017-11-24   Favorit i Compartir