Traces : Catalan language and literature database 30 records found  beginprevious18 - 27next  jump to record: Search took 0.01 seconds. 
18.
Els mots de la cuina: intrusió de l'espanyol / Fàbrega, Jaume
2008
Serra d'Or. Barcelona, núm. 586 (2008, Octubre), p. 28-29 (Fets i opinions. Taula parada)
   
19.
Poesia i menjar / Fàbrega, Jaume
Sobre alguns textos poètics catalans que al·ludeixen a menjars, dels trobadors a la poesia catalana contemporània.
2008
Serra d'Or. Barcelona, núm. 579 (2008, Març), p. 24-25 (Fets i opinions. Taula parada)
   
20.
Jaume I i l'expansió d'una cuina nacional / Fàbrega, Jaume
Jaume Fàbrega repassa l'evolució de la gastronomia en la literatura catalana ja que, segons afirma, "Catalunya esdevé el primer país europeu a posseir literatura gastronòmica".
2008
El Temps. València, núm. 1.264 (2008, 2 de setembre), p. 45-49 (Societat. Gastronomia)
   
21.
Rics i pobres / Fàbrega, Jaume
Jaume Fàbrega recorre a l'obra de Francesc Eiximenis i de Joanot Martorell per a immiscir-se en la relació entre els menjars i les classes socials.
2007
Serra d'Or. Barcelona, núm. 569 (2007, Maig), p. 32-33 (Fets i opinions. Les coses delitables)
   
22.
La comensalitat, d'Eiximenis a "Tirant lo Blanc" / Fàbrega, Jaume
Jaume Fàbrega ressegueix, en l'obra d'Eiximenis i de Joanot Martorell, la presència de la comensalitat, "un reflex preciós de les relacions socials i personals".
2006
Serra d'Or. Barcelona, núm. 563 (2006, Novembre), p. 24-25 (Fets i opinions. Les coses delitables)
   
23.
Literatura gastronòmica: d'Eiximenis a Pla / Fàbrega, Jaume
L'autor dóna alguns apunts terminològics relacionats amb la gastronomia i destaca aquells escriptors que han estat un referent de la literatura gastrònomica.
2008
Serra d'Or. Barcelona, núm. 577 (2008, Gener), p. 37-38 (Fets i opinions. Taula parada)
   
24.
Literatura gastronòmica: d'Eiximenis a Pla / Fàbrega, Jaume
Després de definir sumàriament les característiques necessàries per a un periodisme gastronòmic de qualitat, Jaume Fàbrega esmenta els grans conreadors de la literatura gastronòmica. Dóna una improtància especial a Nèstor Luján, el primer, a la Penísula Ibèrica, que va "parlar de gastronomia amb un sentit culte i cosmopolita", i a Xavier Domingo.
2006
Serra d'Or. Barcelona, núm. 556 (2006, Abril), p. 29-30 (Fets i opinions. Les coses delitables)
   
25.
Josep Pla: l'invent de la cuina catalana / Fàbrega, Jaume
Comentari sobre el propòsit de Josep Pla a l'hora d'escriure aquest llibre de gastronomia catalana, qualificat de 'cuina literària' per Jaume Fàbregas. També esbossa el contingut i la importància de la cuina com un fet diferencial dels pobles.
1995
Revista de Girona. Girona, núm. 168 (1995, Gener-Febrer), p. 103-106 (Postals gastronòmiques)  
26.
La cuina de Joaquim Ruyra / Fàbrega, Jaume
Comentari general sobre les referències gastronòmiques en l'obra de Joaquim Ruyra.
2004
Serra d'Or. Barcelona, núm. 534 (2004, Juny), p. 40-41 (Fets i opinions. Les coses delitables)
   
27.
Olles i cassoles / Fàbrega, Jaume
2004
Serra d'Or. Barcelona, núm. 530 (2004, Febrer), p. 45 (Fets i opnions. Les coses delitables)
   

Traces : Catalan language and literature database : 30 records found   beginprevious18 - 27next  jump to record:
See also: similar author names
30 Fàbrega, Jaume
1 Fàbrega, Jordi
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.
Haven't found what you were looking for? Try your search on other servers:
Fàbrega, Jaume in Amazon
Fàbrega, Jaume in Google Books
Fàbrega, Jaume in Google Scholar
Fàbrega, Jaume in Google Web
Fàbrega, Jaume in INSPIRE
Fàbrega, Jaume in NEBIS
Fàbrega, Jaume in Scirus