Traces : base de dades de llengua i literatura catalanes 29 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre: La cerca s'ha fet en 0.01 segons. 
1.
"Amicus" o la historia de la amistad verdadera. Otro testimonio peninsular / Herrán Alonso, Emma (Universidad de Oviedo)
A propòsit de la troballa recent d'un imprès del segle XVI que reprodueix part del fil argumental de la llegenda d'Amis i Amiles, l'autor confirma la presència del motiu 'amicus' en els textos europeus de l'Edat Mitjana i posa èmfasi en la relació inequívoca entre les quatre versions catalanes de la llegenda (L'exemple número 48 del 'Recull de eximplis, editat per Aguiló i Fuster i més recentment per Ysern i Lagarda; la narració continguda a 'El llibre de les nobleses dels reys, editada per Aramon i Serra; un fragment copiat en el ms. [...]
2003
Hispanic Review, Vol. 71 Núm. 4 (Autumn 2003), p. 549-563  
2.
Cátedra, Pedro M., 'Liturgia, poesía y teatro en la Edad Media. Estudios sobre prácticas culturales y literarias' / Conde, Juan Carlos (Magdalen College. University of Oxford)
L'autor porta a terme un exercici de restauració d'un sistema literari de l'Edat Mitjana circumscrit a un cronotop humà i cultural determinat i que té com element central certes pràctiques lectores i poètiques vinculades amb la litúrgia. [...]
2006
Hispanic Review, Vol. 74 Núm. 4 (Autumn 2006), p. 465-468 (Reviews)
   
3.
Archer, Robert, 'The Problem of Woman in Late-Medieval Hispanic Literature' / Dangler, Jean (Tulane University)
L'estudi qüestiona algunes conjectures crítiques sobre el paper de la dona en la literatura espanyola i catalana medieval en les obres d'autors com Francesc Eiximenis, Jaume Roig, Joan Roís de Corella i Pere Toroella, entre d'altres.
2006
Hispanic Review, Vol. 74 Núm. 4 (Autumn 2006), p. 468-471
   
4.
Arkinstall, Christine R., 'Gender, Class, and Nation: Mercè Rodoreda and the Subjects of Modernism' / Pereira-Muro, Carmen (Texas Tech University)
L'autora analitza les novel·les de joventut de Mercè Rodoreda (per exemple, 'Sóc una dona honrada?', 'Un dia a la vida d'un home' i 'Del que hom no pot fugir') des d'un punt de vista teòric materialista i eclèctic per, posteriorment, analitzar la resta de la seva trajectòria literària i demostrar-ne la influència del modernisme.
2005
Hispanic Review, Vol. 73 Núm. 4 (Autumn 2005), p. 511-513 (Reviews)
   
5.
Schumm, Sandra J., 'Reflections in Sequence: Novels by Spanish Women, 1944-1988' / Lipman Brown, Joan (University of Delaware)
Segons Joan Lipman Brown, el llibre es centra en l'ús del mirall com a metàfora en les novel·les de diverses escriptores, entre les quals trobem Mercè Rodoreda i Carme Riera.
2004
Hispanic Review, Vol. 72 Núm. 3 (Summer 2004), p. 46-47 (Reviews)
   
6.
Crameri, Kathryn. 'Language, the Novelist and National Identity in Post-Franco Catalonia' / Cleary Nichols, Geraldine (University of Florida)
Segons l'autora de la ressenya, el llibre estudia els efectes de la Transició a la cultura catalana a partir d'algunes novel·les de Manuel de Pedrolo, Biel Mesquida i Montserrat Roig, entre d'altres.
2003
Hispanic Review, Vol. 71 Núm. 3 (Summer 2003), p. 442-444 (Reviews)
   
7.
La poesia de Joan Maragall / Bou, Enric (Brown University)
Arthur Terry posa en relació alguns dels textos més importants de Joan Maragall amb les diverses etapes de la vida de l'autor.
2003
Hispanic Review, Vol. 71 Núm. 2 (Spring 2003), p. 281-282 (Reviews)
   
8.
Piera, Montserrat. ''Curial e Güelfa' y las novelas de caballerías españolas', ''Tirant lo Blanc': New Approaches' / McNerney, Kathleen (Universitat de West Virginia)
La ressenya es centra en l'anàlisi de dos llibres sobre temàtica medieval. En el primer llibre Montserrat Piera estudia, des d'una perspectiva feminista, la relació de 'Curial e Güelfa' amb els subtextos; mentre que en el segon, editat i traduït per Arthur Terry, es presenten un seguit d'estudis sobre 'Tirant lo Blanc', escrits pels estudiosos Jesús D. [...]
2002
Hispanic Review, Vol. 70 Núm. 4 (Autumn 2002), p. 627-629 (Reviews)
   
9.
Kathleen McNerney. 'Voices and Visions. The Word and Works of Mercè Rodoreda' / Pérez, Janet
'Voices and Visions' és la segona compilació d'estudis sobre l'escriptora Mercè Rodoreda, editada per Kathleen McNerney i en la qual hi intervenen estudiosos com Nancy Bundy, Nancy Vosburg's, Mònica Ayala, Michele Anderson, Adela Robles, J. [...]
Hispanic Review, Vol. 70 Núm. 1 (Winter 2002), p. 124-125 (Reviews)
   
10.
'The Evangelical Rhetoric of Ramón Llull. Lay Learning and Piety in the Christian West Around 1300' / Valdivieso, M. Teresa
Ressenya que elogia la publicació d'un estudi sobre l'obra lul·liana i de l'edició en anglès del 'Llibre d'Amic e Amat'. Del primer, es remarca la importància de la saviesa i de l'amor com a fils conductors en la trajectòria literària de Ramon Llull i del segon s'elogia la tasca de divulgació d'una obra cabdal de la literatura catalana.
Hispanic Review. Philadelphia, Vol. 66, núm. 1 (1998), p. 81-83
   

Traces : base de dades de llengua i literatura catalanes : 29 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.
No heu trobat el que estaveu cercant? Proveu la vostra cerca a:
Hispanic Review dins Amazon
Hispanic Review dins Google Books
Hispanic Review dins Google Scholar
Hispanic Review dins Google Web
Hispanic Review dins INSPIRE
Hispanic Review dins NEBIS
Hispanic Review dins Scirus