Traces. Catalogue

Traces. Catalogue 30 records found  beginprevious21 - 30  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
21.
Rics i pobres / Fàbrega, Jaume
Jaume Fàbrega recorre a l'obra de Francesc Eiximenis i de Joanot Martorell per a immiscir-se en la relació entre els menjars i les classes socials.
2007
Serra d'Or. Barcelona, núm. 569 (2007, Maig), p. 32-33 (Fets i opinions. Les coses delitables)
   
22.
La comensalitat, d'Eiximenis a "Tirant lo Blanc" / Fàbrega, Jaume
Jaume Fàbrega ressegueix, en l'obra d'Eiximenis i de Joanot Martorell, la presència de la comensalitat, "un reflex preciós de les relacions socials i personals".
2006
Serra d'Or. Barcelona, núm. 563 (2006, Novembre), p. 24-25 (Fets i opinions. Les coses delitables)
   
23.
Literatura gastronòmica: d'Eiximenis a Pla / Fàbrega, Jaume
L'autor dóna alguns apunts terminològics relacionats amb la gastronomia i destaca aquells escriptors que han estat un referent de la literatura gastrònomica.
2008
Serra d'Or. Barcelona, núm. 577 (2008, Gener), p. 37-38 (Fets i opinions. Taula parada)
   
24.
Literatura gastronòmica: d'Eiximenis a Pla / Fàbrega, Jaume
Després de definir sumàriament les característiques necessàries per a un periodisme gastronòmic de qualitat, Jaume Fàbrega esmenta els grans conreadors de la literatura gastronòmica. Dóna una improtància especial a Nèstor Luján, el primer, a la Penísula Ibèrica, que va "parlar de gastronomia amb un sentit culte i cosmopolita", i a Xavier Domingo.
2006
Serra d'Or. Barcelona, núm. 556 (2006, Abril), p. 29-30 (Fets i opinions. Les coses delitables)
   
25.
Josep Pla: l'invent de la cuina catalana / Fàbrega, Jaume
Comentari sobre el propòsit de Josep Pla a l'hora d'escriure aquest llibre de gastronomia catalana, qualificat de 'cuina literària' per Jaume Fàbregas. També esbossa el contingut i la importància de la cuina com un fet diferencial dels pobles.
1995
Revista de Girona. Girona, núm. 168 (1995, Gener-Febrer), p. 103-106 (Postals gastronòmiques)  
26.
La cuina de Joaquim Ruyra / Fàbrega, Jaume
Comentari general sobre les referències gastronòmiques en l'obra de Joaquim Ruyra.
2004
Serra d'Or. Barcelona, núm. 534 (2004, Juny), p. 40-41 (Fets i opinions. Les coses delitables)
   
27.
Olles i cassoles / Fàbrega, Jaume
2004
Serra d'Or. Barcelona, núm. 530 (2004, Febrer), p. 45 (Fets i opnions. Les coses delitables)
   
28.
Un banquet al Renaixement: l'expansió catalana / Fàbrega, Jaume
Comentari d'alguns testimonis, com el llibre citat, segons els quals la cuina catalana havia envaït les taules italianes durant el Renaixement.
2002
Serra d'Or. Barcelona, núm. 510 (2002, Juny), p. 40-41 (Fets i opinions. Les coses delitables)
   
29.
L'art de la boca a l'edat mitjana: les fonts / Fàbrega, Jaume
Sobre algunes fonts literàries que documenten l'art de la cuina i del menjar a l'edat mitjana.
2001
Serra d'Or. Barcelona, núm. 497 (2001, Maig), p. 32-33 (Fets i opinions. Les coses delitables)
   
30.
La literatura del ventre a la Catalunya medieval: Sent Soví / Fàbrega, Jaume
Jaume Fàbrega fa un ràpid repàs de les fonts de la cuina medieval catalana, d'alguns textos literaris que contenen elements relacionats amb l'alimentació i se centra a comentar els manuals gastronòmics medievals, especialment, el 'Llibre de Sent Soví' (1324, Biblioteca Universitària de Barcelona).
2001
Serra d'Or. Barcelona, núm. 495 (2001, Març), p. 39-40 (Fets i opinions. Les coses delitables)
   

Traces. Catalogue : 30 records found   beginprevious21 - 30  jump to record:
See also: similar author names
30 Fàbrega, Jaume
1 Fàbrega, Jordi
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.
Haven't found what you were looking for? Try your search on other servers:
Fàbrega, Jaume in Amazon