21.
|
Rics i pobres
/
Fàbrega, Jaume
Jaume Fàbrega recorre a l'obra de Francesc Eiximenis i de Joanot Martorell per a immiscir-se en la relació entre els menjars i les classes socials.
2007
Serra d'Or. Barcelona, núm. 569 (2007, Maig), p. 32-33 (Fets i opinions. Les coses delitables)
|
|
22.
|
|
23.
|
|
24.
|
Literatura gastronòmica: d'Eiximenis a Pla
/
Fàbrega, Jaume
Després de definir sumàriament les característiques necessàries per a un periodisme gastronòmic de qualitat, Jaume Fàbrega esmenta els grans conreadors de la literatura gastronòmica. Dóna una improtància especial a Nèstor Luján, el primer, a la Penísula Ibèrica, que va "parlar de gastronomia amb un sentit culte i cosmopolita", i a Xavier Domingo.
2006
Serra d'Or. Barcelona, núm. 556 (2006, Abril), p. 29-30 (Fets i opinions. Les coses delitables)
|
|
25.
|
|
Josep Pla: l'invent de la cuina catalana
/
Fàbrega, Jaume
Comentari sobre el propòsit de Josep Pla a l'hora d'escriure aquest llibre de gastronomia catalana, qualificat de 'cuina literària' per Jaume Fàbregas. També esbossa el contingut i la importància de la cuina com un fet diferencial dels pobles.
1995
Revista de Girona. Girona, núm. 168 (1995, Gener-Febrer), p. 103-106 (Postals gastronòmiques)
|
|
26.
|
|
27.
|
|
28.
|
|
29.
|
|
30.
|
La literatura del ventre a la Catalunya medieval: Sent Soví
/
Fàbrega, Jaume
Jaume Fàbrega fa un ràpid repàs de les fonts de la cuina medieval catalana, d'alguns textos literaris que contenen elements relacionats amb l'alimentació i se centra a comentar els manuals gastronòmics medievals, especialment, el 'Llibre de Sent Soví' (1324, Biblioteca Universitària de Barcelona).
2001
Serra d'Or. Barcelona, núm. 495 (2001, Març), p. 39-40 (Fets i opinions. Les coses delitables)
|
|