11.
|
|
12.
|
|
13.
|
|
14.
|
|
L'incunable fantasma del 'Llibre del coc' de mestre Robert (Toledo, 1477)
/
Santanach i Suñol, Joan (Universitat de Barcelona)
Del resum de l'article: "La distància cronològica entre la composició del 'Llibre del coc', probablement de mitjan segle XV, i la data de la primera edició conservada, apareguda a Barcelona el 1520, ha generat diverses especulacions respecte a la composició i la transmissió d'aquest llibre de cuina, entre les quals l'existència d'una edició incunable pretesament impresa a Toledo el 1477. [...]
2020
Llengua & Literatura, Núm. 30 (2020), p. 85-96 (Estudis i edicions)
|
|
15.
|
|
16.
|
|
Flam de gerds amb flor de llet
/
Ortega, Rudolf
Sobre la idea de l'autor i del xef Isaac Monzó d'elaborar un menú amb una trava lingüística pactada mútuament: tots els ingredients havien de ser monosil·làbics. S'hi inclou la recepta, escrita també amb mots d'una sola síl·laba, del flam de gerds amb flor de llet.
2019
El País. Quadern, Núm. 1771 (16 maig 2019), p. 7 (Brou de llengua)
|
|
17.
|
|
18.
|
|
Una visió de la cuina
/
Febrés, Xavier
L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició celebra anualment un homenatge a algun destacat personatge que d'una manera o altra ha deixat la seva empremta en la cuina del país. Enguany, que l'Acadèmia fa trenta anys, l'escollit ha estat l'escriptor Josep Pla.
2019
La Vanguardia. Culturas, Núm. 904 (9 novembre 2019), p. 20-23 (Mirades)
4 documents
|
|
19.
|
|
20.
|
|