11.
|
|
12.
|
|
13.
|
|
14.
|
|
Cuina i gramàtica
/
Fàbrega, Jaume
L'autor reflexiona sobre les traduccions franceses o espanyoles de noms de plats típicament catalans i afirma que les llengües lligades a imperis o grans metròpolis colonitzadores mantenen sempre molt poc respecte vers la cultura popular d'altres comunitats, en aquest cas, la gastronomia.
2011
El Temps, Núm. 1434 (6 desembre 2011), p. 81 (Taula parada. La bona vida)
|
|
15.
|
|
El poetes mengen
/
Fàbrega, Jaume
L'autor esmenta tot de llibres de poetes catalans en el quals la cuina o els aliments hi són molt presents.
2011
El Temps, Núm. 1403 (3 Maig 2011), p. 97 (Taula parada)
|
|
16.
|
|
17.
|
|
18.
|
|
19.
|
Poesia i menjar
/
Fàbrega, Jaume
Sobre alguns textos poètics catalans que al·ludeixen a menjars, dels trobadors a la poesia catalana contemporània.
2008
Serra d'Or. Barcelona, núm. 579 (2008, Març), p. 24-25 (Fets i opinions. Taula parada)
|
|
20.
|
Jaume I i l'expansió d'una cuina nacional
/
Fàbrega, Jaume
Jaume Fàbrega repassa l'evolució de la gastronomia en la literatura catalana ja que, segons afirma, "Catalunya esdevé el primer país europeu a posseir literatura gastronòmica".
2008
El Temps. València, núm. 1.264 (2008, 2 de setembre), p. 45-49 (Societat. Gastronomia)
|
|