Traces. Catàleg

Traces. Catàleg 30 registres trobats  anterior11 - 20següent  anar al registre: La cerca s'ha fet en 0.00 segons. 
11.
Ànecs grassos i oques grasses / Fàbrega, Jaume
L'article esmenta i comenta diversos noms que rep el paté de fetge. L'autor de l'article reivindica la denominació "fetge gras", que considera més exacta que "foie".
2015
El Temps, Núm. 1595 (6 gener 2015), p. 81 (Gastronomia. La bona vida)
2 documents
12.
Gormand, golafre, golós... / Fàbrega, Jaume
2014
El Temps, Núm. 1593 (23 desembre 2014), p. 81 (Gastronomia. La bona vida)
2 documents
13.
La cuina catalana, un patrimoni cultural per a la humanitat / Fàbrega, Jaume
L'autor repassa totes aquelles obres literàries que justifiquen que la cuina catalana té una llarga trajectòria amb dues edats d'or: l'edat mitjana i el segle XXI.
2013
El Temps, Núm. 1512 (4 juny 2013), p. 22 (Portada. El geni del Celler)
https://projectetraces.uab.cat/tracesbd/temps/2013/temps_a2013m06d4n1512p22.pdf  
14.
Cuina i gramàtica / Fàbrega, Jaume
L'autor reflexiona sobre les traduccions franceses o espanyoles de noms de plats típicament catalans i afirma que les llengües lligades a imperis o grans metròpolis colonitzadores mantenen sempre molt poc respecte vers la cultura popular d'altres comunitats, en aquest cas, la gastronomia.
2011
El Temps, Núm. 1434 (6 desembre 2011), p. 81 (Taula parada. La bona vida)  
15.
El poetes mengen / Fàbrega, Jaume
L'autor esmenta tot de llibres de poetes catalans en el quals la cuina o els aliments hi són molt presents.
2011
El Temps, Núm. 1403 (3 Maig 2011), p. 97 (Taula parada)  
16.
Josep Pla i el peix / Fàbrega, Jaume
L'autor comenta que les obres de Pla són una bona font d'informació sobre la cuina del peix.
2011
El Temps, Núm. 1402 (26 Abril 2011), p. 97 (Taula parada)  
17.
El Modernisme i el Noucentisme / Fàbrega, Jaume
L'autor tracta breument com va arribar a la ciutat de Girona la influència de modernisme i del noucentisme.
1983
L'Avenç, Núm. 60 (Maig 1983), p. 58-59 (La ciutat de Girona al segle XX)
   
18.
Els mots de la cuina: intrusió de l'espanyol / Fàbrega, Jaume
2008
Serra d'Or. Barcelona, núm. 586 (2008, Octubre), p. 28-29 (Fets i opinions. Taula parada)
   
19.
Poesia i menjar / Fàbrega, Jaume
Sobre alguns textos poètics catalans que al·ludeixen a menjars, dels trobadors a la poesia catalana contemporània.
2008
Serra d'Or. Barcelona, núm. 579 (2008, Març), p. 24-25 (Fets i opinions. Taula parada)
   
20.
Jaume I i l'expansió d'una cuina nacional / Fàbrega, Jaume
Jaume Fàbrega repassa l'evolució de la gastronomia en la literatura catalana ja que, segons afirma, "Catalunya esdevé el primer país europeu a posseir literatura gastronòmica".
2008
El Temps. València, núm. 1.264 (2008, 2 de setembre), p. 45-49 (Societat. Gastronomia)
   

Traces. Catàleg : 30 registres trobats   anterior11 - 20següent  anar al registre:
Vegeu també: autors amb noms similars
30 Fàbrega, Jaume
1 Fàbrega, Jordi
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.
No heu trobat el que estaveu cercant? Proveu la vostra cerca a:
Fàbrega, Jaume dins Amazon