Dona i teatre, la veu trencada de la falsa normalitat / María José Ragué Arias
Ragué i Arias, Maria Josep (Universitat de Barcelona)
Jornades de debat sobre el repertori teatral català (4s : 2012)

Data: 2013
Resum: Maria Josep Ragué enceta algunes de les línies de debat que se segueixen a la resta de comunicacions. L'autora constata la històrica manca de participació de la dona en el teatre i els motius d'aquest fet, però sobretot procura contestar la pregunta de si es pot determinar el gènere d'una autora a través de les seves obres. Així, Ragué repassa les diferents tendències que han seguit les dramaturgues quant a aquesta qüestió des d'abans dels anys setanta fins avui en dia paral·lelament a l'evolució del feminisme i de la definició del gènere femení. Finalment, l'autora fa un esbós de quina és la situació actual de la dona en el teatre i quina és la seva posició respecte al seu gènere.
Nota: Aquest article va ser presentat en el marc de les IV Jornades de debat sobre el repertori teatral català, celebrades a l'Auditori de l'Institut del Teatre el 9 de novembre del 2012 i organitzades pel Grup de Recerca en Arts Escèniques (GRAE) de la UAB.
Document: Comentari
Matèria: Dona ; Condició de la dona ; Feminisme ; Teatre ; Teatre català ; Escriptors catalans
Publicat a: Dona i teatre al segle XXI. IV Jornades de debat sobre el repertori teatral català, Lleida : Punctum, 2013 (p. 17-25)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Comentaris

 Registre creat el 2013-10-24, darrera modificació el 2023-09-23



   Favorit i Compartir