Presentació / Montserrat Bacardí; Francesc Foguet ; Enric Gallén
Bacardí, Montserrat
Foguet i Boreu, Francesc
Gallén, Enric

Data: 2013
Resum: Presentació del volum que acull les actes de la primera Jornada LITCAT d'Intergrups de Recerca que se celebrà l'11 de maig de 2012 a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans, titulada 'La literatura catalana contemporània: intertextos, influències i relacions'. Es presenten breument els treballs que conformen el volum i els autors d'aquests, que citem. Finalment, es comenta el manifest en defensa de la literatura a l'ensenyament que sorgí del debat que es dugué a terme a la jornada i es ret homenatge a l'estudiós Jordi Castellanos, que morí mentre es preparava l'edició d'aquest volum, amb un fragment d''El clos matern dels clàssics" en què es defensa i reivindica la recerca universitària en el camp de la literatura catalana.
Document: Comentari
Matèria: Col·loquis ; Literatura catalana ; Traducció al català ; Edició de textos ; Història de la literatura ; Llibre digital ; Ensenyament ; Universitats ; Prosa catalana ; Manifest ; 1800-2013 ; 1800C ; 1900C ; 2000X ; 2010X
Domingo, Josep M. ; Cortès, Francesc ; Sunyer, Magí ; Aulet, Jaume ; Badosa, Cristina ; Oriol Carazo, Carme ; Pinyol, Ramon ; Llanas, Manuel ; Talavera i Muntané, Meritxell ; Pons, Margalida ; Espinós Felipe, Joaquim ; López-Pampló, Gonçal ; Foguet i Boreu, Francesc ; Gibert, Miquel Maria ; Biosca, Carles ; Cotoner, Lluïsa ; Malé i Pegueroles, Jordi ; Veny-Mesquida, Joan Ramon ; Panyella, Vinyet ; Castellanos, Jordi (1946-2012) ; Jornada LITCAT d'Intergrups de Recerca (1a : 2012 : Barcelona)
Publicat a: La literatura catalana contemporània: intertextos, influències i relacions, Barcelona : Societat Catalana de Llengua i Literatura : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013 (p. 7-11)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Comentaris

 Registre creat el 2013-06-26, darrera modificació el 2023-09-23



   Favorit i Compartir