Text, context i tradició: a propòsit dels paratextos de les traduccions italianes de literatura catalana / Gabriella Gavagnin
Gavagnin, Gabriella (Universitat de Barcelona)
Simposi Internacional "Entre literatures. Hegemonies i perifèries en els processos de mediació literària" (2011, 11 i 12 de maig : Barcelona)

Data: 2011
Resum: L'autora estudia les mediacions, recepcions i contactes entre la literatura italiana i catalana tenint en compte el paper fonamental de les traduccions i traductors. L'autora organitza el seu estudi segons els següents apartats: 'A tall de premissa metodològica', 'Del text/context a la tradició', 'De la reivindicació del text a la reivindicació de la tradició'.
Contingut: S'inclou un annex amb les cites bibliogràfiques de les traduccions italianes de les quals s'han analitzat els paratextos (p. 98-99)
Document: Edició de textos ; Conferències ; Estudi
Matèria: Recepció de la literatura ; Literatura catalana ; Literatura italiana ; Traducció ; Relacions culturals ; Cultura catalana ; Cultura italiana
Garcés, Tomàs (1901-1993) ; Montale, Eugenio ; Saba, Umberto ; Giardini, Cesare
Publicat a: Entre literatures. Hegemonies i perifèries en els processos de mediació literària, Lleida : Punctum, 2011 (p. 83-97)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Edicions de textos
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2013-03-08, darrera modificació el 2023-09-23



   Favorit i Compartir