Badia i Margarit, Antoni M. (2004): 'Apologia i vindicació de la llengua catalana'. València: Universitat de València / Miquel Nicolás Amorós
Nicolàs Amorós, Miquel (Universitat de València)

Data: 2007
Resum: Ressenya àmplia dels dos títols de Badia i Margarit. 'Apologia i vindicació. . . ' és un "recull de trenta-tres textos d'extensió desigual, que Badia ha anat publicant al llarg dels anys en diferents tribunes públiques [. . . ]. El denominador comú de tots aquests papers és la difusió de la realitat sociolingüística de la llengua catalana, dels seus problemes de cohesió interna i dels avenços obtinguts en el seu estudi científic". El segon volum, 'Moments clau de la història. . . ' és també un recull d'articles dispersos de Badia que tracten qüestions de la història de la llengua.
Document: Ressenya
Matèria: Estudi ; Sociolingüística ; Normalització lingüística ; Català ; Política lingüística ; Contacte de llengües ; Espanyol ; Edició de textos ; Història de la llengua ; Països Catalans
Badia i Margarit, Antoni M. ; Ferrando Francés, Antoni (Ed.)
Obres: Badia i Margarit, Antoni M.. Apologia i vindicació de la llengua catalana . València : Universitat de València, 2004 (Biblioteca Lingüística Catalana, 28)
Badia i Margarit, Antoni M.. Moments clau de la història de la llengua catalana . Edició a càrrec d'Antoni Ferrando. València : Universitat de València, 2004 (Honoris Causa)
Publicat a: Estudis Romànics, Vol. 29, 2007, p. 420-429 (Recensions) , ISSN 2013-9500




El registre apareix a les col·leccions:
10 anys de la mort > Antoni M. Badia i Margarit
Tipus de document > Ressenyes

 Registre creat el 2012-04-14, darrera modificació el 2023-06-18



   Favorit i Compartir