Del vers al poema, a propòsit de 'Roser de tot l'any' i 'Flors del calvari' / M. Carme Bernal i M. Àngels Verdaguer
Bernal, M. Carme (Universitat de Vic)
Verdaguer Pajerols, M. Àngels (Universitat de Vic)
Col·loqui sobre Verdaguer (6è : 2005 : Vic, Folgueroles i Barcelona)

Data: 2010
Resum: Del resum del final de la revista: "'Roser de tot l'any' i 'Flors del calvari' són dos llibres que, escrits en circumstàncies biogràfiques diferents i amb objectius i intencions particulars en cada cas, van obtenir la consideració favorable del públic i de la critica, que n'elogiaven la utilitat, la riquesa del contingut i la bellesa poètica. [. . . ] A partir de l'anàlisi de la forma, en tots dos llibres es constata que Verdaguer s'instal·la en la lògica del poema curt, amb un clar predomini de les quartetes. [. . . ] L'estudi de la versificació d'aquests dos llibres porta a considerar que Verdaguer utilitza una sèrie de procediments per aconseguir "l'expressivitat, l'eficàcia i la funcionalitat" i "l'autopoetització". L'objectiu d'aquesta comunicació és aprofundir en l'anàlisi d'aquests aspectes i veure com l'autor articula un tot unitari temàtic format de petites parts essencials".
Nota: Comunicació llegida en el marc del 6è Col·loqui Verdaguer, que tingué lloc entre els dies 10 i 12 de desembre de 2005 a Barcelona (Institut d'Estudis Catalans), Vic (Universitat) i Folgueroles (Ajuntament).
Document: Estudi
Matèria: Prosa catalana ; Prosa religiosa ; Dietari ; Poesia catalana ; Poesia religiosa ; Autobiografia ; Pròleg ; Paratext ; Mètrica ; Llengua literària ; Crítica literària
Verdaguer, Jacint ; Maragall, Joan (1860-1911) ; Perés, Ramon D. ; Opisso, Alfred
Obres: Verdaguer, Jacint. Roser de tot l'any . [1893]
Verdaguer, Jacint. Flors del calvari . [1895]
Publicat a: Anuari Verdaguer, Núm. 14 ( 2010), p. 203-232 (Comunicacions) , ISSN 2385-4952




El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2010-07-08, darrera modificació el 2023-06-24



   Favorit i Compartir