Fabra i el País Valencià / Antoni Ferrando (Universitat de València i Institut d'Estudis Catalans)
Ferrando Francés, Antoni
Simposi Pompeu Fabra (1998 : Barcelona)

Data: 2000
Resum: Estudi del contacte de Pompeu Fabra amb el País Valencià (contactes, visites, relació amb estudiosos valencians, adopció de la norma fabriana. . . ) i de les relacions entre el procés de maduració de la codificació lingüística integradora de Fabra i el seu compromís progressiu amb els projectes de reconstrucció nacional i de reunificació cultural dels Països Catalans, especialment al País Valencià. Al capdavall, Ferrando vol fer palesa la visió unitària de Fabra en el procés de "nacionalització" lingüística de tots els territoris de parla catalana.
Contingut: Inclou tres apèndixs (p. 152-157): "Pompeu Fabra: La tasca dels escriptors valencians i balears (1918)", "Martí Martell: El que diu Pompeu Fabra del seu viatge a València (1930)" i "Joan Fuster: parlament en nom del regne de València (1963)"
Nota: Estudi presentat al Simposi Pompeu Fabra celebrat el 26 i 27 de novembre de 1998 a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans
Nota: Bibliografia (p. 150-152)
Document: Estudi
Matèria: Català ; Valencià ; Codificació lingüística? ; Normativa de la llengua ; Estudiosos catalans ; Associacions i entitats ; Exili català ; Ideologia ; Política ; País Valencià ; Països Catalans
Fabra, Pompeu ; Fullana Mira, Lluís ; Duran i Tortajada, Miquel ; Mustieles, Jacint M. ; Sanchis Sivera, Josep ; Bofill i Mates, Jaume ; Llorente, Teodor (1836-1911) ; Pizcueta i Alfonso, Adolf ; Giner Marco, Josep ; Salvador, Carles ; Aguiló, Marià ; Casas-Carbó, Joaquim ; Secció Filològica. Institut d'Estudis Catalans : IEC ; Institut d'Estudis Catalans : IEC ; Institut d'Estudis Valencians : IEV ; Normes de Castelló ; Palestra ; Congrés Internacional de la Llengua Catalana (1er : 1906 : Barcelona) ; Congrés d'Intel·lectuals per a la Defensa de la Cultura (2n : 1937 : València)
Obres: Institut d'Estudis Catalans. Normes ortogràfiques . 1913
Publicat a: Simposi Pompeu Fabra, Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2000 (p. 121-157)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2023-09-23



   Favorit i Compartir