Ausias March: la follia del mestre / A. Ahuir López
Ahuir López, Artur

Data: 1998
Resum: L'estudi consta de set parts: "I. Introduccio", "II. L'influència d'Ausias March", "III. Els manuscrits d'Ausias March", " IV. Uns atres manuscrits d'Ausias March. Els cançoners", "V. Ausias March i els cançoners", "VI. El mestratge" i "VII. Bibliografia i Notes". L'estudi analitza el concepte de follia aplicat a la poesia marquiana; l'influència que tingué la seva obra ja des del mateix moment de la seva mort; la transmissió textual i els problemes dels manuscrits, a més del fet que es revela una voluntat de persistència de la seva obra, i també la possible classificació en els cançoners basada en aspectes temàtics; la intenció de March de presentar-se com a "Mestre d'Amor".
Nota: Inclou bibliografia a les pàgs. 89-91
Document: Estudi
Matèria: Poesia catalana ; Estil literari ; Influència literària ; Bogeria=Motiu literari ; Amor=Motiu literari ; Motiu literari ; 1397-1459 ; Manuscrit ; Cançoner ; Transmissió textual ; València ; Horta ; 1390X ; 1400L ; 1450X
March, Ausiàs
Publicat a: Real Academia de Cultura Valenciana. Aula de Humanidades y Ciencias. València, Serie Filológica, núm. 17 (1998), p. 59-91 (Monogràfic: Temes del XIII Seminari de Llengua i Lliteratura Valenciana. "Ausias March")

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2023-09-08



   Favorit i Compartir