Francesc Trabal, narrador / Josep M. Balaguer
Balaguer, Josep M.

Data: 2001
Resum: L'estudi analitza la producció narrativa de Francesc Trabal, i especialment les seves novel·les. Aquestes són caracteritzades com a espai de reflexió al voltant dels problemes inherents al gènere, problemes que tenen a veure amb les relacions ficció-realitat i amb la confusió que creen en el lector per tal com projecten una visió artificiosa del món que es confon amb el món real. Tota la producció literària de Trabal és exemplificativa d'aquestes idees, sobretot en la mesura que posa de manifest les convencions del gènere a partir de la construcció de caràcters, de l'estructura narrativa, etc.
Document: Estudi
Matèria: Novel·la catalana ; Cultura catalana ; Ideologia literària ; Tractament literari ; Paròdia ; Personatges literaris ; Amor=Motiu literari ; Motiu literari ; 1925-1936 ; Escriptors catalans ; 1920X ; 1930X
Trabal, Francesc (1899-1957) ; Carner, Josep (Pr.) ; Vila Arrufat, Antoni (Il·l.) ; Marlet, Ricard (Il·l.) ; Parcerisa, Lluís (Il·l.) ; Trabal, Josep M. (Il·l.) ; Oliver, Joan (Il·l.) ; Obiols, Armand (Pseudònim de Joan Prat i Esteve) (Il·l.) ; Forster, E.M. ; Obiols, Armand (Pseudònim de Joan Prat i Esteve) ; Diari de Sabadell : publicació ; La Revista : publicació ; La Nau : publicació ; Revista de Catalunya : publicació ; La Publicitat : publicació ; La Mirada : editorial
Obres: Trabal, Francesc. L'any que ve . Pròleg de Josep Carner. Il·lustracions d'Antoni Vila-Arrufat, Ricard Marlet, Lluís Parcerisa, Josep M. Trabal, Joan Oliver, Armand Obiols. Sabadell : La Mirada, 1925.
Trabal, Francesc. L'home que es va perdre . Sabadell : La Mirada, 1929
Publicat a: Centenari Francesc Trabal (1899-1999), Barcelona : Generalitat de Catalunya. Institució de les Lletres Catalanes, 2001 (p. 13-24)

El registre apareix a les col·leccions:
Centenaris > Revista de Catalunya
Centenaris > Edicions La Mirada
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2023-09-24



   Favorit i Compartir