L'home i l'amic / Joaquim Carbó
Carbó, Joaquim (1932-)

Data: 2000
Resum: Joaquim Carbó recorda la seva relació amb Manuel de Pedrolo i comenta alguns aspectes i anècdotes de l'escriptor, com per exemple el seu desig de mantenir-se fora dels circuits de difusió i promoció de la seva obra, la seva biblioteca i els seus interessos literaris, la seva actitud davant els premis (Carbó parla del premi d'Honor de les Lletres Catalanes i del Prix Méridien), de la relació que mantingué amb altres escriptors, de la seva progessiva radicalització ideològica, etc. També fa esment dels estudis citats sobre la seva obra.
Document: Prosa catalana ; Record ; Comentari
Matèria: Escriptors catalans ; 1956-1990 ; Novel·la catalana ; Poesia catalana ; Teatre català ; Estudi ; Edició de textos ; 1950L
Pedrolo, Manuel de ; Rosselló, Ramon X. ; Garcia López, Xavier ; Munné-Jordà, Antoni ; Garcia López, Xavier (Ed., Pr.)
Obres: Ramon X. Rosselló Ivars. Anàlisi de l'obra dramàtica de Manuel de Pedrolo . Tàrrega : Ajuntament de Tàrrega (Natan Estudis)
García, Xavier. Pedrolianes . Tàrrega : Ajuntament de Tàrrega (Natan Estudis)
A. Munné-Jordà. 'Temps obert' de Manuel de Pedrolo entre dues cultures . Tàrrega : Ajuntament de Tàrrega (Natan Estudis)
Pedrolo, Manuel de. Obra poètica completa . 2 vol. Edició i pròleg de Xavier García. Lleida : Pagès Editors (Biblioteca de la Suda)
Pedrolo, Manuel de. Epistolari . Edició de Xavier García. (Biblioteca Literària de Ponent)
Publicat a: Serra d'Or. Barcelona, núm. 491 (2000, Novembre), p. 39-44 (Lletres. Monogràfic: Deu anys sense Pedrolo) , ISSN 0037-2501

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Comentaris

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2023-09-24



   Favorit i Compartir