Editorial
Visat

Data: 2016
Resum: S'informa de la creació i veredicte del 1r Premi PEN Català de Traducció, destinat a traduccions de qualsevol llengua al català, atorgat, en la primera convocatòria, a Ramon Farrés, amb els següents finalistes: Ramon Farrés, per la traducció de 'Correspondència amb Goethe', de Bettine Von Arnim (Adesiara); Josep M. Jaumà, per la traducció d''Irlanda indòmita. 150 poemes', de W. B. Yeats (Edicions del 1984); Albert Nolla, per la traducció d''El tallador de canyes', de Junichiro Tanizaki (El Cercle de Viena), i Dolors Udina, per la traducció de 'Com ser-ho alhora', d'Ali Smith (Raig Verd). Es relaciona aquest guardó amb el Premi Mots Passants, que, instaurat pel Departament de Filologia Francesa i Romànica de la UAB, va tenir sis edicions, adreçat a les traduccions del francès al català. L'article en repassa la llista de guanyadors. L'editorial de 'Visat', de fet, recorda Manuel Serrat Crespo, ànima d'aquest guardó. D'altra banda, s'indica que el present número de 'Visat' inclou quatre conferències dels finalistes del Premi PEN Català de Traducció i un monogràfic sobre literatura infantil i juvenil.
Nota: L'article apareix sense signatura
Document: Editorial-text ; Informació
Matèria: Premis literaris ; Traducció al català ; Literatura ; Literatura francesa ; Premsa catalana ; Revistes ; Monogràfics ; Traducció ; Literatura infantil ; Literatura juvenil ; 2016 ; 2010X
Farrés, Ramon (Trad.) ; Arnim, Bettina von ; Jaumà, Josep M. (Trad.) ; Yeats, William Butler ; Nolla, Albert (Trad.) ; Tanizaki, Junichiro ; Udina, Dolors (Trad.) ; Smith, Ali ; Serrat Crespo, Manuel ; Departament de Filologia Francesa i Romànica. Universitat Autònoma de Barcelona ; Universitat Autònoma de Barcelona ; Centre Català del PEN ; Visat : publicació ; Premi Mots Passants de traducció literària ; Premi PEN Català de Traducció (1r : 2016)
Publicat a: Visat, Núm. 22 (Tardor 2016), p. 1-2, ISSN 2014-5624





El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Informacions

 Registre creat el 2020-06-19, darrera modificació el 2023-06-11



   Favorit i Compartir