Guerra i pau: el poble contra el rei / Magí Sunyer
Sunyer, Magí (Universitat Rovira i Virgili)
Col·loqui internacional Verdaguer "1714. Del conflicte a la història i el mite, la literatura i l'art" (9è : 2014 : Barcelona : Vic : Folgueroles)

Data: 2015
Resum: Del resum: "En aquest treball es fa un balanç de la visió que proporciona la literatura catalana del segle XIX, fins a la Primera Guerra Mundial, de les guerres de l'Edat Moderna. S'hi examinen quins aspectes se'n subratllen i quins se n'obliden i en funció de quins interessos. Afecta a conteses tan determinants en el sistema referencial català com les guerres de Germanies, dels Segadors i de Successió, i a la Pau dels Pirineus".
Nota: El text parteix d'una ponència titulada "Guerra i pau: els conflictes de la història moderna en la literatura catalana", presentada en el marc del IX Congrés Internacional Verdaguer celebrat a Barcelona, Vic i Folgueroles del 6 al 8 de novembre del 2014, organitzat per la Societat Verdaguer, la Càtedra Verdaguer d'Estudis Literaris de la UVic-UCC i la Societat Catalana de Llengua i Literatura. La ponència es va pronunciar a la Sala Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic el 7 de novembre del 2014.
Nota: En l'apartat de "Resums" de la revista (p. 425), el títol que s'atribueix a l'article és "Guerra i pau: els conflictes de la història moderna en la literatura catalana", en lloc de "Guerra i pau: el poble contra el rei".
Document: Comentari
Matèria: Guerra=Motiu literari ; Guerra de les germanies=Motiu literari ; Guerra dels Segadors=Motiu literari ; Guerra de Successió=Motiu literari ; Personatges literaris ; Escriptors catalans ; Poesia catalana ; Teatre català ; Novel·la catalana ; 1800-1900 ; 1800C
Balaguer, Víctor ; Guimerà, Àngel ; Soler, Frederic (1839-1895) ; Illas i Vidal, Joan ; Serrallonga, Joan de (1594-1634) (Pseudònim de Joan Sala i Ferrer)
Obres: Balaguer, Víctor. "Homenatge i record. Al general Espartero" . En: Lo trobador de Montserrat. Barcelona : Llibreria de Salvador Manero, [1861]
Guimerà, Àngel. Mestre Oleguer . 13a edició. Barcelona : Impremta La Renaixensa, [s.d.]
Publicat a: Anuari Verdaguer, Núm. 23 (2015), p. 401-408 (Monogràfic: 1714. Del conflicte a la història i el mite, la literatura i l'art. I Història, historiografia, identitat) , ISSN 2385-4952



L'article a RACO

El registre apareix a les col·leccions:
Centenaris > Àngel Guimerà
Especial > Víctor Balaguer
Tipus de document > Comentaris

 Registre creat el 2019-02-22, darrera modificació el 2024-03-22



   Favorit i Compartir