Diguem el nom sense cap por / Josep-Maria Terricabras
Terricabras, Josep M. (Universitat de Girona. Institut d'Estudis Catalans)
Simposi sobre l'Ensenyament de la Llengua i la Literatura Catalanes a la Secundària i a la Universitat (2n : 2013 : Barcelona)

Data: 2015
Resum: "L'apel·lació a 'La pell de brau', de Salvador Espriu, esdevé el punt de partida per a reflexionar sobre el llenguatge i la llengua. A diferència de les màquines, els éssers humans disposen del llenguatge per a entendre's, identificar-se, reconèixer-se, enraonar… De fet, la llengua n'és un dels signes d'identitat fonamentals. La reivindicació del català implica la defensa de la seva dignitat, presència i normalitat en l'àmbit públic. Com s'escau en les llengües consolidades del món. D'acord bàsicament amb el criteri de territorialitat, doncs, el català hauria de ser -ras i curt- la llengua de la Catalunya estat".
Nota: Conferència presentada al 2n Simposi sobre l'Ensenyament de la Llengua i la Literatura Catalanes a la Secundària i a la Universitat, celebrat el dia 11 d'octubre de 2013 a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (Barcelona)
Document: Prosa catalana ; Conferències
Matèria: Llenguatge ; Català ; Nacionalisme ; Llengua oficial? ; Política lingüística ; Ideologia lingüística
Espriu, Salvador
Obres: Espriu, Salvador. La pell de brau . [1960]
Publicat a: Raons de futur, Barcelona : Bellaterra : Institut d'Estudis Catalans : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015 (p. 47-62)




 Registre creat el 2017-12-15, darrera modificació el 2023-09-23



   Favorit i Compartir