Els Orígens de 'Destino' (1937-1939) / Pilar Cabellos Mínguez
Cabellos i Mínguez, Pilar

Resum: L'estudi de la primera etapa de la 'Destino' té interès per la participació en la revista d'un nucli important de catalans del bàndol nacional, que aniran situant-se al voltant del poder. El treball no pretén analitzar, doncs, la importància literària o cultural de la revista, que és mínima, sinó la responsabilitat dels catalans en la consolidació de la ideologia del règim. L'estudi s'estructura en dos grans blocs: una part d'anàlisi externa (descripció, gènesi i evolució de la revista), i una part d'anàlisi interna (divulgació de la doctrina, visió de la guerra i lluita pel poder, i l'ocupació de Catalunya).
Contingut: Inclou una selecció de textos que intenta mostrar tots els temes tractats a la revista, primant els articles que reflecteixen l'anàlisi de la realitat catalana del moment i una determinada visió de la guerra i de la participació catalana en ella; d'altres articles plasmen la manipulació de la història i la literatura catalanes. Inclou llistat de col·laboradors habituals i pseudònims, i llistat cronològic dels articles (apèndix I)
Nota: Bibliografia
Nota: Jordi Castellanos i Vila. Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Lletres. Departament de Filologia Catalana, 1992
Document: Estudi
Matèria: Revistes ; Premsa espanyola ; Guerra civil espanyola ; Política ; Falangisme ; Ideologia ; Propaganda ; República espanyola II ; Catalanisme ; Literatura catalana ; 1937-1939 ; Catalunya ; Espanya ; 1930X
Franco, Francisco ; Fontana Tarrats, José María ; Salas, Xavier de ; Primo de Rivera, José Antonio ; Destino : publicació ; Jefatura Territorial de Cataluña de Falange Española y de las JONS ; Falange Española Tradicionalista y de las J.O.N.S.

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2023-09-09



   Favorit i Compartir