Resultats globals: 14 registres trobats en 0.02 segons.
Traces. Catàleg, 14 registres trobats
Traces. Catàleg 14 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
Josep Pla, el que ha menjat i el que ha escrit / Fàbrega, Jaume
A propòsit de Josep Pla, el màxim referent de la gastrografia en català i fins i tot europea, l'autor comenta la seva obra 'El que hem menjat'.
2020
Revista de Girona, Núm. 318 (gener-febrer 2020), p. 60-61 (Les coses delitables)  
2.
Una visió de la cuina / Febrés, Xavier
L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició celebra anualment un homenatge a algun destacat personatge que d'una manera o altra ha deixat la seva empremta en la cuina del país. Enguany, que l'Acadèmia fa trenta anys, l'escollit ha estat l'escriptor Josep Pla.
2019
La Vanguardia. Culturas, Núm. 904 (9 novembre 2019), p. 20-23 (Mirades)
4 documents
3.
Arròs negre / Cuyàs, Manuel
2019
El Punt Avui, 17 setembre 2019, p. 2 (Punt de vista. Vuits i nous)  
4.
Josep Pla, gastrònom / Fuster, Francisco
Sobre el pensament gastronòmic planià i la presència de la cuina en les seves obres.
2014
L'Espill, Núm. 46 (Primavera 2014), p. 42-48
2 documents
5.
Cuina i literatura catalanes / Ansón, Rafael
Sobre el tractament literari de la cuina catalana i la descripció que, al llarg de la història, n'han fet tan gastrònoms com escriptors.
2017
La Vanguardia, 16 març 2017, p. 23 (Opinió)  
6.
Josep Pla i el peix / Fàbrega, Jaume
L'autor comenta que les obres de Pla són una bona font d'informació sobre la cuina del peix.
2011
El Temps, Núm. 1402 (26 Abril 2011), p. 97 (Taula parada)  
7.
Un vermut amb olives / Garcia-Arbós, Salvador
Sobre les obres de Pla dedicades exclusivament a la gastronomia i sobre els comentaris i les referències gastronòmiques indirectes que ha fet en altres obres que no són exclusivament culinàries.
2011
Presència, Vol. XLVI, Núm. 2042 (15-21 Abril 2011), p. 15 (Dossier. Pla, 30 anys)
   
8.
El mite del jardí desolat, un tractament literari de les catàstrofes del segle XX / Villatoro, Vicenç
L'autor defineix què entén per la metàfora del jardí desolat i fa un repàs per diverses obres del segle XX que exploten aquesta imatge per evocar les catàstrofes d'aquest segle.
2008
Revista de Catalunya, Núm. 242 (Setembre 2008), p. 71-107 (Revista dels llibres)
   
9.
Josep Pla: l'invent de la cuina catalana / Fàbrega, Jaume
Comentari sobre el propòsit de Josep Pla a l'hora d'escriure aquest llibre de gastronomia catalana, qualificat de 'cuina literària' per Jaume Fàbregas. També esbossa el contingut i la importància de la cuina com un fet diferencial dels pobles.
1995
Revista de Girona. Girona, núm. 168 (1995, Gener-Febrer), p. 103-106 (Postals gastronòmiques)  
10.
Menjar amb la memòria / Moret, Xavier
2006
El País. Quadern. Barcelona, núm. 1.148 (2006, 12 de gener), p. 5 (Lletres)
   

Traces. Catàleg : 14 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.
No heu trobat el que estaveu cercant? Proveu la vostra cerca a:
El que hem menjat dins Amazon
El que hem menjat dins Google Books
El que hem menjat dins Google Scholar
El que hem menjat dins Google Web
El que hem menjat dins INSPIRE
El que hem menjat dins NEBIS
El que hem menjat dins Scirus